ΔΕΙΤΕ Γιατί κάποιοι, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν φάει… κέρατο, δεν χωρίζουν.

ΔΕΙΤΕ Γιατί κάποιοι, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν φάει… κέρατο, δεν χωρίζουν..
Η απιστία είναι ένα από τα πιο δύσκολα κεφάλαια των συζυγικών σχέσεων και το διάστημα που ακολουθεί μετά τη συνειδητοποίηση της είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς οι σύζυγοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις.

Θυμός, εκνευρισμός, απογοήτευση, στενοχώρια είναι ενδεικτικά μόνο συναισθήματα τόσο του απατημένου συζύγου, όσο και αυτού που τη διέπραξε, αλλά
το μετάνιωσε, πιθανότατα γιατί αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά και γιατί πια αντιλαμβάνεται πως ένα τέτοιο γεγονός έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικογένεια, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά.

Διαζύγιο; Μετακόμιση; Αλλαγή ζωής; Αυτές είναι ορισμένες συχνές επιλογές των συζύγων που αποφασίζουν να χωρίσουν, όμως υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που υπομένει τον ψυχικό πόνο και το αίσθημα της ντροπής και επιμένει να μένει κάτω από την ίδια στέγη, αν και δέχεται αυστηρή κριτική από τον περίγυρο.

Αξίζουν άραγε αυτήν τη λογοκρισία;

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι παράγοντες οδήγησαν έναν από τους συζύγους στην απιστία. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, πως το γεγονός ότι κάποιος ενδίδει σε έναν τέτοιο πειρασμό κρύβει τα βαθύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη ζωή ενός ζευγαριού.

Ενας προδομένος άνθρωπος μπορεί να παραμείνει εντός γάμου για οικονομικούς, θρησκευτικούς λόγους ή από φόβο μήπως πληγώσει τα παιδιά ή ακόμα κι επειδή νιώθει ερωτευμένος. Αυτοί οι λόγοι ενισχύονται από τη σκέψη του προδομένου, ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική αποσύνδεση που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, με λίγα λόγια ότι φέρει ευθύνες.

Αν και συχνά τέτοιοι άνθρωποι κατηγορούνται ως αφελείς, στην ουσία είναι θαρραλέοι, ευσυνείδητοι και σοφοί, κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την άλλη πλευρά, με την οποία είναι βαθιά συναισθηματικά συνδεδεμένοι.

Τα στοιχεία της απιστίας είναι κοινά τις περισσότερες φορές ανάμεσα στα ζευγάρια. Μερικές γυναίκες αναγνωρίζουν, ότι το σεξ δεν ήταν κάτι που επιθυμούν τόσο συχνά στον έγγαμο βίο τους ή ότι βάζουν σε προτεραιότητα τα παιδιά, ενώ μερικοί άνδρες παραδέχονται ότι η δουλειά αποτελεί για εκείνους πρώτιστο μέλημα, ότι αδιαφορούν για τις συζύγους τους ή ότι δεν τις κάνουν να αισθάνονται ποθητές. Στοιχεία που αν εξεταστούν μαρτυρούν τους λόγους που ο γάμος βρέθηκε εκτεθειμένος στην απιστία.

Σίγουρα, δυο σύζυγοι που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν το δρόμο του χωρισμού χρειάζονται τη συμπόνια, τη στήριξη και την κατανόηση.
loading...