Γονείς μήνυσαν δάσκαλο που φέρεται να μίλησε άσχημα σε μαθητή

Μια νέα καταγγελία...
που έγινε στην εισαγγελία Ιωαννίνων από γονέα, συγκλονίζει τη μαθητική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην δικαιοσύνη αλλά και την μήνυση που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα κατά δασκάλου, χθες κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ολοήμερο σχολείο και επειδή τρία παιδιά μιλούσαν μεταξύ τους, ο δάσκαλος φέρεται προέβη σε πράξεις που δεν συνάδουν με την σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική.

Πλησίασε έναν από τους τρείς μαθητές, έπιασε τον έναν από το γιακά και άρχισε να τον σέρνει προς την έδρα, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και την καταγγελία των γονέων, τον πέταξε σε μια καρέκλα και άρχισε να τον στολίζει με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα.

Και όλα αυτά έγιναν ενώπιον 60 άλλων παιδιών που βρίσκονταν στην αίθουσα του ολοήμερου.

Φεύγοντας το παιδί από το σχολείο και κατά τη διαδρομή προς το σπίτι του ενημέρωσε τον πατέρα του για το συμβάν με αποτέλεσμα ο πατέρας να γυρίσει πίσω στο σχολείο και να ζητήσει εξηγήσεις από τον δάσκαλο.

«Δεν καθόταν ήσυχα και τον έβαλα στη θέση του» είπε στον πατέρα σύμφωνα με την καταγγελία του, στο epirustvnews, ο δάσκαλος.

Έτσι οι γονείς του παιδιού που φοιτά στην τελευταία τάξη του δημοτικού πήγαν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων όπου κατήγγειλαν το περιστατικό και στην συνέχεια στην αστυνομία όπου κατέθεσαν μήνυση κατά του δασκάλου για λόγω και έργω εξύβριση.

Το μεσημέρι ο εισαγγελέας κάλεσε τον εκπαιδευτικό για εξηγήσεις και συστάσεις, ενώ τον λόγο έχουν πλέον τα δικαστήρια.

«Δεν μπορώ να δεχθώ από κανέναν να εξευτελίζει ενώπιον των συμμαθητών του το παιδί μου το οποίο αρνείται πλέον να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται τον δάσκαλο και ντρέπεται τους συμμαθητές του» είπε ο πατέρας , ο οποίος έκανε και έγγραφη καταγγελία για το περιστατικό στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
loading...

Βουρκώσαμε με το συγκλονιστικό γράμμα της Κρητικιάς που έχασε σε τροχαίο το μοναχογιό της

Τα συγκλονιστικά λόγια μιας Κρητικιάς, μιας μάνας που έχασε το παιδί της πριν από 11 χρόνια...
κάνουν το γύρο του διαδικτύου και κοινοποιούνται σε 100αδες σελίδες χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Χανιώτισσα Θεοδοσία Γαβριλάκη, μιλάει για την εμπειρία που σημάδεψε τη ζωή της και στέλνει μήνυμα, μήνυμα οδικής ασφάλειας. Ίσως τέτοιοι άνθρωποι που έχουν βιώσει τον πόνο και την απώλεια μέσα από τροχαία δυστυχήματα να είναι οι ιδανικοί για να μιλήσουν για τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης.

Άλλωστε και η ίδια, αυτό επιθυμεί, όσο το δυνατόν περισσότεροι να ενημερωθούν και να παραδειγματιστούν από τη δική της ιστορία.

Διαβάστε τη έγραψε και 'μεις θα σας καλέσουμε όπως και εκείνη, να το κοινοποιήσετε!

 ''Είμαι μια απλή μητέρα και θα ήθελα να σας μιλήσω για την εμπειρία μου, και το μάθημα ζωής που πήρα, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Γέννησα δύο υπέροχα παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Το αγόρι μου, ο Μάνος μου, στα 21 χρόνια του ''έφυγε'' εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 23 Απριλίου 2002. Από εκείνο το πρωί, η οικογένειά μου έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρεθήκαμε σε τραγική κατάσταση, ανήμποροι να συνεχίσουμε τη ζωή μας, χωρίς τον αγαπημένο μας Μάνο.

Όμως συνεχίζουμε να ζούμε, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και την καρδιά μας αυτό το υπέροχο παιδί, που χάθηκε άδικα. Ο Μάνος ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που αγαπούσε τη ζωή, τους φίλους του, την οικογένειά του.

Ένα βράδυ λοιπόν γυρίζοντας από μια βόλτα με τους φίλους του, δε φόρεσε τη ζώνη ασφαλείας, μάλλον γιατί η διαδρομή που θα έκανε ήταν μόνο 5 με 6 χιλιόμετρα. Αυτό του στοίχισε τη ζωή.

Αυτό το γεγονός άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά μας. Ποτέ ξανά δε θα είμαστε το ίδιο. Έχουν περάσει 11 χρόνια, και όσο κι αν χαμογελάμε μερικές φορές, η πληγή παραμένει ανοιχτή, και κάθε γιορτή, κάθε σκέψη γύρω από τον Μάνο, κάνει την πληγή να αιμορραγεί, και τα δάκρυα να τρέχουν.

 Όμως θα ‘θελα μέσα από το δικό μου πόνο, να μπορέσω να βάλω μέσα στο μυαλό κάθε νέου ανθρώπου, πως όταν βγαίνουν στο δρόμο, ποτέ μα ποτέ να μην ξεχνούν τη ζώνη ασφαλείας και το κράνος.

Όπως επίσης να μην οδηγούν όταν πίνουν λίγο παραπάνω. Εγώ λοιπόν θα ‘θελα, αυτά που έγραψα να τα διαβάσουν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι άνθρωποι. Αν έστω και ένας νέος σωθεί επειδή διάβασε αυτές τις λέξεις, εγώ θα είμαι πολύ καλύτερα, σκεπτόμενη, πως η θυσία του δικού μου γιου, δεν πήγε χαμένη.

 Ότι αξίζει να ζω με αυτόν τον πόνο, αρκεί να έχω τη δύναμη, να περάσω στο μυαλό κάθε νέου, τη σκέψη, ότι πρέπει να προσέχουν στο δρόμο, από σεβασμό στη δική τους ζωή και το μέλλον της οικογένειάς τους. Αν διαβάσετε αυτά τα λόγια, σας παρακαλώ κοινοποιήστε τα.''
loading...

«Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης Έλληνας της Ευρώπης»

Το ντοκιμαντέρ «Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης Έλληνας της Ευρώπης»,
στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ...

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)  συνεχίζει τις μηνιαίες προβολές ειδικού κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης Έλληνας της Ευρώπης», του Άγγελου Αμπάζογλου (2006, 55΄),  παρουσία του σκηνοθέτη.

Η ταινία επικεντρώνεται στο εμπόριο όπλων στην αρχή του 20ού αιώνα, μέσα από την ιστορία του ελληνικής καταγωγής «βασιλιά της πολεμικής βιομηχανίας», Μπάζιλ Ζαχάρωφ, ο οποίος μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Το σύστημα πώλησης όπλων που δημιούργησε, γνωστό ως «σύστημα Ζαχάρωφ», αποτελεί το επικρατέστερο σύστημα έως σήμερα. Ο σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ (1849-1936), άλλοτε Οθωμανός, Έλληνας, Άγγλος και Γάλλος υπήκοος, με σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική της εποχής, παρασημοφορήθηκε για την ειρηνιστική του δράση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Πηγή
loading...

Στη Βουλή οι πειραγμένες αντλίες των βενζινάδικων

Για τις «πειραγμένες»...
αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων, κατέθεσε ερώτηση η Ντόρα Μπακογιάννη και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν έχουν ενισχυθεί οι μηχανισμοί ελέγχου στα πρατήρια υγρών καυσίμων, πόσοι έλεγχοι έγιναν το 2016 και ποια αποτελέσματα έφεραν και αν λειτουργεί αποτελεσματικά το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η κ. Μπακογιάννη επικαλείται έρευνα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, σύμφωνα με την οποία ένα στα δέκα πρατήρια υγρών καυσίμων έχει «πειραγμένες» αντλίες και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την έρευνα, το 10% των πρατηρίων παραδίδουν ένα λίτρο λιγότερο καύσιμο, από αυτό που αναγράφεται στη σχετική ένδειξη της αντλίας και πληρώνει ο καταναλωτής.
loading...

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι ερωτεύονται πιο δύσκολα

Ο έρωτας και η αγάπη είναι εύκολο να κατανοηθούν. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για τα δύο αυτά συναισθήματα,  αν μπορούν να...
υπάρξουν, αν συνδέονται, αν εξαφανίζονται, πότε εμφανίζονται και τι αποτελέσματα που έχουν στην ψυχοσύνθεση και στη δομή της ζωής  του ατόμου. Μία τελευταία θεωρία έρχεται να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω, η οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι είναι δυσκολότερο να ερωτευτούν.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Μπορούν να αναλύσουν τα συναισθήματα – τόσο τα δικά τους και άλλων ανθρώπων

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο να συλλέγουν πληροφορίες και να βγάζουν συμπεράσματα και αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Είναι πιο επιρρεπείς στο να τρέχουν μακριά από μια σχέση με το πρώτο πρόβλημα.

2. Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανοιχτούν σε κάποιο άλλο πρόσωπο

Ο εγκέφαλος δεν σταματά να λειτουργεί και ποτέ δεν παύει να αποκαλύπτει στοιχεία και λόγους για τους οποίους κάτι μπορεί να πάει στραβά. Ως αποτέλεσμα, οι ευφυείς άνθρωποι δυσκολεύονται να ανοιχτούν στους άλλους. Γνωρίζουν και κατανοούν ότι κάθε σχέση είναι ένας κίνδυνος και αυτός είναι ο λόγος που συχνά φαίνονται πάρα πολύ ανεξάρτητοι, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να μην είναι.

3. Απορρίπτουν λόγω προηγούμενων εμπειριών

Αυτό είναι μια άλλη παγίδα για τους έξυπνους ανθρώπους. Πράγματα που κατέστρεψαν τις προηγούμενες σχέσεις τους δεν είναι πάντα υποχρεωτικό ότι θα επαναληφθούν και στις επόμενες, αλλά είναι δύσκολο γι” αυτούς να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Θυμούνται πολύ καλά πόσο οδυνηρό ήταν να χωρίσουν την προηγούμενη φορά και ασυνείδητα προβάλλουν τις ατυχείς εμπειρίες τους πάνω στο άτομο που είναι μαζί τους τώρα.

4. Είναι συνειδητή επιλογή το να είναι ελεύθεροι

Αυτό είναι γεγονός. Οι έξυπνοι άνθρωποι βλέπουν ξεκάθαρα ότι είναι καλύτερα και πιο άνετα να είναι μόνοι τους, παρά μαζί με ένα άτομο που δεν είναι δικό τους. Αυτή είναι μία συνειδητή και καλά μελετημένη απόφασή τους. Τις περισσότερες φορές παραμένουν μόνοι όχι λόγω της κατάστασής τους, αλλά επειδή θέλουν να είναι έτσι και αισθάνονται πολύ καλά όταν είναι ένα με τον εαυτό τους.
loading...

Γκορμπατσόφ: Ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο

Για νέα πυρηνική...
απειλή που μοιάζει να είναι «πραγματική» προειδοποιεί ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε άρθρο του στο περιοδικό «Τime».

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας πως η «απόλυτη προτεραιότητα» σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι η καταστροφή των όπλων παγκοσμίως.

«Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο» προειδοποιεί ο 85χρονος πρώην ηγέτης καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούν για να «μειωθούν τα πυρηνικά όπλα».

Μάλιστα γράφει ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις κινήσεις για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πυρηνικής απειλής.

«Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται όλο και περισσότερο έτοιμοι για πόλεμο με τους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην "πολεμοχαρή χορωδία". Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο», γράφει στο περιοδικό Time.
loading...

The Voice: Η δύσκολη στιγμή του Ρουβά και η συγκίνηση του Καπουτζίδη - Δάκρυσε on camera

Tην πιο δύσκολη απόφαση κλήθηκε να πάρει στο πρώτο επεισόδιο των Knockouts του «The Voice» ο Σάκης Ρουβάς...

Και οι τρεις παίκτες που διαγωνίστηκαν από την ομάδα του, ήταν εξαιρετικοί και έτσι ο τραγουδιστής δεν μπορούσε να αποφασίσει!

Με βαριά καρδιά είπε να αποχωρήσει o Nίκος και η Κρυστάλλω,  η οποία κατάλαβε τη δύσκολη θέση που βρέθηκε ο Σάκης.

Η διαγωνιζόμενη αφού φίλησε και αγκάλιασε τον coach της, αποχώρησε από το πλατό, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να συγκινείται και να βουρκώνει on camera.

loading...
loading...