4 χρόνια φυλάκιση για live μετάδοση οργίου

4 χρόνια φυλάκιση για live μετάδοση οργίου
Το βίντεο έγινε viral στη Κίνα και...
μία εκ των πρωταγωνιστών τιμωρήθηκε.


Η υπηρεσία έρευνας ηλεκτρονικού εγκλήματος στην πόλη Μιανξιού της Κίνας έστησε μία επιχείρηση εντοπισμού των συμμετεχόντων σε ένα σξουαλικό όργιο, το οποίο μεταδόθηκε με live streaming σε χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα. Ο όρος «foursome in Chengdu» έγινε αμέσως viral καθώς έβγαινε πολύ υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης στη χώρα της Ασίας.

Από τους συμμετέχοντες ταυτοποιήθηκε μία νεαρή κοπέλα, η οποία έβγαζε τα προς το ζην μεταδίδοντας ζωντανά μέσω μιας ιντερνετικής πλατφόρμας τις καθημερινές δραστηριότητες, καθώς και δύο ακόμα άτομα. Η 21χρονη Λιν, η οποία είχε το καλλιτεχνικό όνομα, Σέρι Γκαν, μετέδωσε τις σεξουαλικές περιπτύξεις που είχε με άλλους τρεις άνδρες.

Οι αρχές τη συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο από τους «καβαλιέρους» της, νεαρής ηλικίας και εκείνοι. Παιδί εύπορης οικογένειας, η Λιν καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για μετάδοση άσεμνων εικόνων μέσω διαδικτύου.

Νέο μαχητικό επόμενης γενεάς για τη USAF από τη Boeing

Νέο μαχητικό επόμενης γενεάς για τη USAF από τη Boeing
Την καλλιτεχνική απεικόνιση ενός νέου, επόμενης γενεάς μαχητικού για την Αεροπορία των ΗΠΑ, αποδέσμευε η Boeing στην ...
αμερικανική αεροδιαστημική επιθεώρηση Aviation Week and Space Technology (AWST).

Στην απεικόνιση παρουσιάζεται ένα αεροσκάφος χωρίς ουραίο πτέρωμα με σύμμορφους αεραγωγούς για τους κινητήρες και με κόκπιτ που φαίνεται ως επανδρωμένο. Κατά
το AWST η όλη σχεδίαση απεικονίζει περισσότερο ένα μαχητικό – βομβαρδιστικό παρά ένα καθαρόαιμο μαχητικό.

Η έλλειψη ουραίο πτερώματος, το σχήμα των πτερύγων και η σύμμορφη σχεδίαση της ατράκτου υποδηλώνει ένα αεροσκάφος χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth), βελτιστοποιημένο για διείσδυση σε εχθρικές αεράμυνες και πιθανά με δυνατότητα επίτευξης υπερηχητικών ταχυτήτων.

Επίσης, η φιγούρα στο κόκπιτ εκτιμάται ότι αποτελεί ένδειξη της πρόθεσης της Boeing να ασπαστεί με την κρατούσα άποψη της Αεροπορίας των ΗΠΑ για την ύπαρξη δυνατότητας προαιρετικής επάνδρωση στο μελλοντικό μαχητικό. Για λόγους σύγκρισης παρατίθεται απεικόνιση επόμενης γενεάς μαχητικού που είχε αποδεσμευθεί από τη Boeing [φωτογραφία που ακολουθεί: FX 2016 (c) Boeing Older].

Η κοινοποίηση της καλλιτεχνικής απεικόνισης συμπίπτει με την προσπάθεια της Αεροπορίας των ΗΠΑ να οριστικοποιήσει τον σχεδιασμό της για την επόμενη γενεά μαχητικών αεροπορικής υπεροχής, των αποκαλούμενων μαχητικών «έκτης γενεάς» ή «επόμενης γενεάς αεροπορικής κυριαρχίας» ή F-X ή πιο πρόσφατα «PCA: Penetrating Counter Air [διείσδυσης κατά “στόχων” αέρος]».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κλάδος ανέθεσε πρόσφατα (27 Οκτωβρίου 2016) στην Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή της Αεροπορίας (AFSAB: Air Force Scientific Advisory Board) τη σύνταξη μελέτης, η οποία θα αναγνωρίσει και καθορίσει τις κύριες επιχειρησιακές δυνατότητες που απαιτούνται στον αγώνα του χώρου μάχης του 2030.

Ειδικότερα, η μελέτη θα εξετάσει – αξιολογήσει πιθανούς αντιπάλους, θα αναγνωρίσει και αξιολογήσει σχετικές τεχνολογίες και θα καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα και τις επενδύσεις που απαιτούνται για την ωρίμανση τους. Κύριος αντικειμενικός σκοπός της μελέτης είναι η σύνταξη τεχνολογικού οδικού χάρτη που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και εισαγωγή σε υπηρεσία μίας αρχικής δυνατότητας PCA το 2030.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό η AFSAB θα ενημερώσει την ηγεσία της Αεροπορίας των ΗΠΑ για τα αποτελέσματα της μελέτης τον Ιούλιο του 2017 και θα υποβάλλει την τελική μελέτη τον Δεκέμβριο του 2017.

Η προηγούμενη χρονικά μελέτη της AFSAB, θα υποστηρίξει με τα ευρήματα της την επίσημη διαδικασία ανάλυση των εναλλακτικών λύσεων (AoA: Analysis of Alternatives) για το μαχητικό PCA. Ας σημειωθεί ότι η διαδικασία σύνταξης της AoA προβλέπεται να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 18 μηνών.
Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ήδη η Αεροπορία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αεροπορική Υπεροχή 2030», έχει αναγνωρίσει μία υβριδική δυνατότητα PCA ως κομβική στους μελλοντικούς χώρους μάχης όπου ο αντίπαλος με τη χρήση εξελιγμένων συστημάτων αεράμυνας και τεχνολογιών κατά στόχων αέρος αρνείται την πρόσβαση στις φίλιες δυνάμεις. Όμως μέχρι τώρα η δυνατότητα PCA έχει περιγραφεί με σχετικά γενικούς όρους.

Κατά το δημοσίευμα του AWST, η δυνατότητα PCA θα υλοποιηθεί ως «οικογένεια συστημάτων» και πιθανά θα περιλαμβάνει κάποιου είδους έκτης γενεάς, μαχητικό χαμηλής παρατηρησιμότητας που θα συνεπιχειρεί και τελικά θα αντικαταστήσει τα κατασκευής Lockheed Martin F-22 Raptor και F-35 Lightning II.

Επίσης, πιθανά η «οικογένεια συστημάτων» θα περιλαμβάνει και αεροσκάφος – οπλοστάσιο (arsenal plane) που θα φέρει πληθώρα όπλων και θα προσβάλει στόχους υποδεικνυόμενους από πολλαπλά αεροσκάφη – αισθητήρες.

Χάσε γρήγορα βάρος τρώγοντας πρωινό: Οι τέλειοι συνδυασμοί τροφών

Χάσε γρήγορα βάρος τρώγοντας πρωινό: Οι τέλειοι συνδυασμοί τροφών

Πρωινό. Η ελληνική παράδοση το θέλει ως βασικό γεύμα της ημέρας. Με το πέρασμα του χρόνου και με τους ρυθμούς της ζωής να τρέχουν ιλιγγιωδώς, πολλές φορές παρακάμπτεται.

Eτυμολογικά, breakfast θα πει «διακόπτω τη νηστεία» (break the fast). Έτσι, λοιπόν, το πρωινό είναι το γεύμα που δίνει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει μετά την απουσία τροφών κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Όταν, μάλιστα, γίνεται ο σωστός συνδυασμός τροφών, τότε γίνεται σύμμαχος για την υγεία μας. Ένα πρωινό – θερμιδική βόμβα με κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι επιβαρύνει τον οργανισμό μας.

Οι διατροφολόγοι Stephanie Clarke και Willow Jarosh αναφέρουν στο popsugar.com τον τέλειο συνδυασμό τροφών αν θέλεις να χάσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου.

Θερμίδες: Οι θερμίδες θα πρέπει να είναι 300 με 400. Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, οι θερμίδες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 350. Αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου, φρόντισε οι θερμίδες να μην ξεπερνούν τις 400.

Λίπη: 10 με 15 γραμμάρια, δηλαδή 30% - 35% του συνολικού πρωινού γεύματος είναι μια καλή αναλογία σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Αυτό το ποσοστό δεν θα πρέπει να προέλθει από συνδυασμό πχ. Μπέικον και τυριού, αλλά από τροφές όπως το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο.




Yδατάνθρακες: 45% - 55% του πρωινού γεύματος θα πρέπει να είναι υδατάνθρακες. Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να αποφύγεις τροφές όπως λευκό αλεύρι (ψωμί, κουλουράκια, τσουρέκι, κριτσίνια). Προτίμησε τροφές ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

Πρωτεΐνες: 15% με 20% του πρωινού θα πρέπει να είναι πρωτείνες σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Οι πρωτεΐνες θα δημιουργήσουν το αίσθημα κορεσμού και δεν θα πεινάσεις τόσο εύκολα κατά την διάρκεια της ημέρας. 20 γραμμάρια πρωτεινών για πρωινό θα βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους. Αυγά, γαλακτοκομικά προιόντα, ξηροί καρποί είναι οι τροφές που καλό θα ήταν να επιλέξεις.

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν το πρώτο εναέριο τρένο πόλης


Η τεχνολογία δεν έχει όρια, όπως και η φαντασία των Κινέζων. Για τις επόμενες 90 ημέρες θα δοκιμάζεται το πρώτο εναέριο τρένο πόλης στην Chengdu και στη συνέχεια αν όλα κυλήσουν ομαλά θα παραδοθεί το έργο, το οποίο αναμένεται να λύσει μεγάλο μέρος στο πρόβλημα κυκλοφορίας στους δρόμους της χώρας.

Πανεύκολα αλμυρά μπισκότα

Η συνταγή της Ημέρας: Πανεύκολα αλμυρά μπισκότα
Υλικά συνταγής...
½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. γάλα
1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό (για άλειμμα)

Διαδικασία συνταγής

Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.

Μαζί με τον καιρό, κρυώνουν και τα πόδια σας; Πως να τα διατηρήσετε ζεστά…

Μαζί με τον καιρό, κρυώνουν και τα πόδια σας; Πως να τα διατηρήσετε ζεστά…
«Κράτα τα πόδια σου ζεστά την κεφαλή σου κρύα» έλεγαν οι παλιοί. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς τα πόδια μας κρυώνουν και κατά συνέπεια όλο μας το σώμα. Τα παγωμένα πόδια, είναι αρκετά συχνό πρόβλημα, που μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε κρύο ακόμα και σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε όμως ζεστά; Σας παρουσιάζουμε δέκα συμβουλές για να έχετε ζεστά πόδια.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το σώμα κρυώνει, όταν κρυώσουν και τα πόδια. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο. Οφείλετε να κρατήσετε ζεστό όλο σας το σώμα για να μην κρυώσουν και τα πόδια σας φορώντας ζεστά ρούχα. Τα άκρα είναι μάλιστα αυτά που κρυώνουν γρηγορότερα, όταν κρυώνει όλο το σώμα.

Εκτός από ζεστά ρούχα στα μέτρα σας, πρέπει να φοράτε και το κατάλληλο μέγεθος καλτσών που δεν θα διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος. Εκτός αυτού όμως, προτείνονται και οι κάλτσες από μαλλί ή μικροΐνες που διατηρούν τη θερμοκρασία του ποδιού σταθερή. Αν δεν δείτε αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ισοθερμικές κάλτσες.

Αλλάζετε συχνά κάλτσες. Το πόδι μετά από λίγες ώρες ή αρκετό περπάτημα έχει την τάση να ιδρώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτο στο κρύο. Οφείλετε να αλλάζετε κάλτσες αρκετά συχνά. Οι νέες στεγνές κάλτσες θα βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σας σταθερή.

Για να διατηρήσετε σωστή θερμοκρασία, πρέπει να έχετε καισωστή διατροφή. Συγκεκριμένα, το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να διατηρήσει την θερμική του ισορροπία. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ενέργεια και ενυδατώνετε το σώμα σας συχνά.

Μια κρύα επιφάνεια, μπορεί να απορροφήσει μεγάλο ποσοστό της θερμότητας των ποδιών σας. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να μην έρχεστε σε επαφή με κρύες επιφάνειες και να φοράτε συχνά παντόφλες και κάλτσες, ιδιαίτερα τις ημέρες του χειμώνα.

Η κυκλοφορία του αίματος παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των ζεστών σας ποδιών. Για να την «καλλιεργήσετε», μπορείτε να εξασκείστεκαθημερινά.

Εάν νιώθετε τα πόδια σας παγωμένα και θέλετε να κάνετε κάτι για να τα συνεφέρετε άμεσα, μπορείτε πολύ απλά να κάνετε ένα θερμό ποδόλουτρο. Θα ζεσταθούν άμεσα και μια λύση θα ήταν να τους κάνετε μαλάξεις αφού τα στεγνώσετε με ειδική κρέμα.

Κινήστε τα πόδια σας. Για να κυκλοφορήσει καλύτερα το αίμα, μπορείτε να τεντώσετε τα πέλματά σας ακόμα και μέσα στο παπούτσι. Ανοίξτε και κλείστε τα δάχτυλα των ποδιών, όπως θα κάνατε γροθιά με τα δάχτυλα των χεριών σας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε και επιτόπια άλματα για πιο άμεσα αποτελέσματα.
Είναι σημαντικό να περιποιείστε τα άκρα σας. εάν τα καθαρίζετε και τους δείχνετε την ανάλογη φροντίδα, ώστε να τα προστατεύσετε από ερεθισμούς και φουσκάλες, οι πιθανότητες για κρύα πόδια ελαχιστοποιούνται. Αποφύγετε τις ενυδατικές κρέμες που μπορεί να τα κάνει να παγώσουν άμεσα, ένα και ο καιρός είναι αντίστοιχα κρύος.

Εάν το πρόβλημά σας είναι συνεχόμενο και δεν βρίσκετε λύση, επισκεφθείτε κάποιον αγγειοχειρουργό. Συχνότερα προβλήματα μπορεί να είναι χρόνια ριζίτιδα (φλεγμονή από πίεση του νεύρου που ξεκινάει από τη μέση).

ΠΗΓH: flowmagazine.gr

Τι θα συμβεί αν δεν πλύνετε για δύο χρόνια το μαξιλάρι σας


Τι θα συμβεί αν δεν πλύνετε για δύο χρόνια το μαξιλάρι σας


Μπορεί να αλλάζετε και να πλένετε τακτικά τις μαξιλαροθήκες σας αλλά αν δεν πλένετε και τα μαξιλάρια σας μάλλον κάνετε μια... τρύπα στο νερό.

Οπως έδειξε πρόσφατη έρευνα το ένα τρίτο του βάρους του μαξιλαριού σας, ύστερα από δυο χρόνια συνεχόμενης χρήσης χωρίς να έχει πλυθεί, αποτελείται από νεκρό δέρμα, ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους.

Με άλλα λόγια αν για δυο χρόνια δεν έχετε πλύνει το μαξιλάρι σας θα έχετε καταφέρει να το μετατρέψετε σε μια εστία βρωμιάς με την οποία κοιμάστε αγκαλιά και μάλιστα καθημερινά.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι για τις νύχτες που... ξαγρυπνήσατε είναι πολύ πιθανό να έφταιγε το βρώμικο μαξιλάρι σας.

Ολα αυτά, βέβαια, έχουν συνέπειες για την υγεία σας.

Οι αϋπνίες έχουν ως συνέπεια μεγάλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές νόσους, διαβήτη τύπου 2 και πολλά άλλα.

Γι' αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να αγοράζουμε μαξιλάρια που μπορούν να πλένονται εύκολα και να τα πλένουμε συχνά.

Τα πιο γευστικά, νηστίσιμα, Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι!

Τι χρειαζόμαστε:

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι (του γλυκού) σόδα φαγητού
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού (όσο επιθυμείτε)
περίπου 2κ.γ κανέλα
περίπου ένα κ.γ γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
Πώς το κάνουμε:

Αρχικά τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,το σπορέλαιο και το χυμό από το πορτοκάλι (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει στο χυμό τη σόδα).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καθώς παράλληλα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (όχι όμως πολύ σφιχτό).

Αργότερα, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζυμάρι και με τα ειδικά θηκάκια για σχέδια δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα μπισκοτάκια μας.
Τέλος, αφού απλώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας, βάζουμε πάνω τα μπισκότα και για 20-25′ (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν) στο φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Πηγή

Αλλάζουν τα πάντα στα capital controls! H σημαντική αναπροσαρμογή που θα μας ανακουφίσει!

Αλλάζουν τα πάντα στα capital controls! H σημαντική αναπροσαρμογή που θα μας ανακουφίσει!
Έρχεται μεγάλη αλλαγή στα capital controls που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες από το καλοκαίρι του 2015, ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην καθημερινότητα πολιτών κι επιχειρήσεων που δεσμεύονται από τα όρια στις αναλήψεις.

Παρότι τα πάντα θα κριθούν στη διαπραγμάτευση των επόμενων ημερών με τους θεσμούς, την ίδια ώρα επικρατεί
αισιοδοξία ότι το ζήτημα είναι τυπικό και μέσα στο επόμενο διάστημα, ακόμη και μέσα στο Δεκέμβριο με κυβερνητική απόφαση θα αυξηθεί το μηνιαίο όριο αναλήψεων, ενώ θα υπάρξει και μια σειρά σημαντικών ακόμη αλλαγών.

Πόσα θα μπορούμε να παίρνουμε Ενώ οι πολίτες ως σήμερα μπορούν να βγάζουν το πολύ ως 840 κάθε δυο βδομάδες, πλέον θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ως και 2.000 ευρώ μια φορά το μήνα, ενώ με την δημιουργία νέου λογαριασμού τους δίδεται η δυνατότητα επιπλέον 2.000 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα θα επιτραπεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών που θα επιτρέψει μεγαλύτερη ακόμη ευκολία στη διακίνηση χρημάτων.

Κι άλλες αλλαγές Θα αυξηθεί στο 50% το όριο αναλήψεων από χρήματα που επαναπατρίζονται στη χώρα, ενώ θα διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ και το μηνιαίο όριο που μπορεί να βγάλει κάποιος πολίτης ή μια εταιρεία στο εξωτερικό.

Παράλληλα προτείνεται να αυξηθεί από τις 10.000 ευρώ στις 30.000 το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές των επιχειρήσεων, κίνηση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην νέα πρόταση της Ένωσης Τραπεζών που κατατέθηκε την Περασμένη Παρασκευή. Πλέον όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Eurogroup της Δευτέρας, οι εξελίξεις στο θέμα των capital controls στην Ελλάδα θα είναι ραγδαίες και θα ξεμπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του χρήματος.

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου

Υλικά

Για την βάση
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
Αλεύρι 1 φλιτζάνι

Για την Κρέμα τυρί
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα
1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας
1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση
2 φλιτζάνια σαντιγί
ξυσμένη σοκολάτα



Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσσαίου μεγέθους. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα. Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας. Καλύψτε με την κτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για τα ψώνια των Χριστουγέννων…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για τα ψώνια των Χριστουγέννων…
Οι στολισμοί σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους άρχισαν, ο καιρός συμβάλει στο χειμωνιάτικο περιβάλλον και κάπως έτσι μετράμε πλέον αντίστροφα για την έλευση των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα, όλοι μας θα… τιμήσουμε τα χαρακτηριστικά εδέσματα και γλυκά των εορτών. Από τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τις δίπλες μέχρι τη γαλοπούλα, ή το κοτόπουλο στο οικογενειακό τραπέζι, λίγο-πολύ θα σπεύσουμε να προμηθευτούμε τις ίδιες τροφές από τα καταστήματα. Το… επιβάλει η διατροφή των Χριστουγέννων.

Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας οδηγούν συνήθως σε αγορά και κατανάλωση φρέσκων μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους, αλλά και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι (μαγείρεμα, συντήρηση, κ.λ.π.) βοηθούν στην διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής αλλά και στην μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στην… τσέπη του καταναλωτή.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σχετικά με τους ενδεχόμενους διατροφικούς κινδύνους των Χριστουγέννων, αλλά και τις συμβουλές του για την ασφαλή αγορά και κατανάλωση των τροφών στο εορταστικό τραπέζι.

Χριστούγεννα – Ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές:

-Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
-Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία, ή προθήκες-ψυγεία και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια.
-Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ’ όπου προμηθεύονται τα πουλερικά, τα κρεατικά και άλλα ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά, κ.λ.π.)

Χριστούγεννα – Για την προμήθεια Πουλερικών (Γαλοπούλες – Κοτόπουλα) κ.λ.π. και προϊόντων πτηνοτροφίας:

-Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε ως νωπές (συσκευασμένες ή μη), είτε ως καταψυγμένες.
-Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη 2-4 °C και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχωμένους χώρους. Οι κατεψυγμένες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη -18 °C ή και χαμηλότερη.
-Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (είτε με τη μορφή σφραγίδας, είτε συνηθέστερα σε καρτελάκι μιας χρήσης κατάλληλα τοποθετημένο πάνω στο κρέας).
-Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες πρέπει να φέρουν την σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία σφαγής και ανάλωσης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).
-Στην περίπτωση πώλησης κατεψυγμένων πουλερικών τα οποία προέρχονται από ομαδική συσκευασία και πωλούνται ασυσκεύαστα, αυτά μπορούν να πωλούνται χωρίς ατομική ένδειξη, με την προϋπόθεση ότι οι ενδείξεις της δεύτερης συσκευασίας θα έχουν μεταφερθεί στην προθήκη του καταψύκτη πώλησης.
-Η διάθεση στην αγορά πτηνοτροφικών προϊόντων (πουλερικά, αυγά, κ.λ.π.) με ενδείξεις περί ειδικού τρόπου παραγωγής τους (π.χ. «ελευθέρας βοσκής», «βιολογικής εκτροφής», κ.λ.π.) πρέπει να συνοδεύεται και από το ειδικό κατά περίπτωση σήμα που χορηγεί ο Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. – AGROCERT σε πιστοποιημένες εκτροφές ή εγκαταστάσεις.

Χριστούγεννα – Για την προμήθεια Θηραμάτων:

Tις ημέρες αυτές συνηθίζεται η πώληση σφαγίων αγρίων ή εκτρεφόμενων θηραμάτων.

-Κατά την αγορά τους θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα θηράματα που διατίθενται ολόκληρα να είναι γδαρμένα και εκσπλαχνισμένα και να φέρουν σήμα καταλληλότητας.
-Τυποποιημένα εισαγόμενα ή εγχώρια θηράματα πρέπει να φέρουν επίσης σήμανση καταλληλότητας και αναγραφή ημερομηνίας συσκευασίας και ανάλωσης.

Χριστούγεννα – Για την προμήθεια Κρέατος – Ζώα Κτηνοτροφίας (αρνιά, κατσίκια, κ.λ.π.)

-Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη 2-5 °C για το νωπό και σε θερμοκρασία -18 °C και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχωμένους χώρους.
-Ο καταναλωτής πρέπει πάντα να συγκρίνει την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
-Για όλα τα σφάγια αμνοεριφιών εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133) και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «ELLAS» ή «ΕL».
-Για τα σφάγια αμνοεριφιών που προέρχονται από κοινοτικές χώρες η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133) ή ερυθρό (χρωστική Ε 129, ερυθρό Allura) και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου θα πρέπει να αναγράφονται τα αρχικά του ονόματος της κοινοτικής χώρας προέλευσης.
-Για τα σφάγια αμνοεριφιών εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», (χρωστική Ε155) δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή, ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
-Στην περίπτωση των σφάγιων βοοειδών θα πρέπει, πέραν της σφραγίδας καταλληλότητας, να συνοδεύονται από πρόσθετη επισήμανση με τη μορφή ειδικής αδιάβροχης ετικέτας η οποία να είναι σταθερά προσαρτημένη επί του σφάγιου. Η πρόσθετη αυτή επισήμανση των βοοειδών θα πρέπει να περιλαμβάνει τον κωδικό αναγνώρισης του ζώου, την ημερομηνία σφαγής, τη χώρα γέννησης, τη χώρα εκτροφής και τη χώρα σφαγής του ζώου. Στην περίπτωση δε κρέατος βοοειδών που προέρχεται από ζώα που γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάγηκαν στην Ελλάδα θα αναγράφεται στην ετικέτα χώρα καταγωγής Ελλάδα και η ετικέτα θα έχει πλαίσιο χρώματος μπλε του ουρανού.

Χριστούγεννα – Για την προμήθεια Γαλακτοκομικών Προϊόντων:

-Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης θα πρέπει πάνω στη συσκευασία να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης (λήξης) κ.λ.π.
-Η κοπή των τυριών (σε φέτες, κομμάτι κλπ) θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη.
-Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο.
-Τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά λιπαρά (αντί ζωϊκού λίπους) είναι ΜΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτές των γαλακτοκομικών.

Χριστούγεννα – Για την προμήθεια Αυγών:

Η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από την ορθότητα των παραμέτρων που αναγράφονται στη συσκευασία στην περίπτωση των συσκευασμένων αυγών ή στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης στην περίπτωση των αυγών που πωλούνται χύμα, δηλ:

-Στην ημερομηνία ελάχιστης διατηρισιμότητας
-Στην κατηγορία ποιότητας
-Στην κατηγορία βάρους
-Στην μέθοδο εκτροφής

Τα αυγά, επίσης, σημαίνονται με τον κωδικό του παραγωγού.

-Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη ράτσα της κότας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
-Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αυγού.
-Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.
-Αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
-Για τη καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε μην τα πλένετε αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
-Μετά το βρασμό τους τα αυγά διατηρούνται υποχρεωτικά στο ψυγείο.

Χριστούγεννα – Για την προμήθεια Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής:

-Για την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων ζαχαροπλαστικής θα πρέπει τα προϊόντα αυτά να διατηρούνται στο ψυγείο με τις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης λόγω του ευαλοίωτου χαρακτήρα αυτών των προϊόντων.
-Εξετάζετε προσεχτικά την επισήμανση στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και ιδιαίτερα σε εκείνα που περιέχουν σοκολάτα για να διαπιστώσετε εάν πρόκειται για πραγματική ή για «απομίμηση σοκολάτας» κυρίως για αποφυγή παραπλάνησης και κερδοσκοπίας και όχι για λόγους υγιεινής.

Χριστούγεννα – Γενικά

Επειδη τις ημέρες αυτές παρασκευάζονται και μαγειρεύονται περισσότερα τροφιμα από αυτά που άμεσα καταναλώνονται, συνιστάται τα μαγειρεμένα φαγητά να μην μένουν εκτός ψυγείου περισσότερο από 2 ώρες. Η δε αποθήκευση τους να γίνεται πάντοτε σε κλειστούς περιέκτες μακριά από νωπά τροφιμα.
ΠΗΓΗ:efet.gr VIA iatropedia.gr

Αντώνης Καφετζόπουλος: Για πρώτη φορά το παραδέχθηκε δημόσια – «Έχω ανεπτυγμένη την θηλυκή μου πλευρά…»

Αντώνης Καφετζόπουλος: Για πρώτη φορά το παραδέχθηκε δημόσια – «Έχω ανεπτυγμένη την θηλυκή μου πλευρά…»
Στην κάμερα της εκπομπής «Φτιάξε καφέ να στα πω» μίλησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος!

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον ρόλο των γυναικών στο σπίτι κι αν ο ίδιος τον θεωρεί υποβαθμισμένο, και πως σας άντρας πρέπει πάντα να έχει παραπάνω λόγο… Ο Αντώνης ΚΑφετζόπουλος έσπασε κάθε ταμπού και απάντησε
σε αυτή την ερώτηση αφήνοντας κάγκελο τις δημοσιογράφους!

«Εγώ δεν είμαι ό τυπικός άνδρας! Έχω ανεπτυγμένη την θηλυκή μου πλευρά…» – Δείτε όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

5 τιπς για πεντακάθαρο σπίτι από επαγγελματίες

5 τιπς για πεντακάθαρο σπίτι από επαγγελματίες


Ενα καθαρό σπίτι αποτελεί έναν από τους παράγοντες που ορίζουν την καλή ποιότητα ζωής. Δεν είναι απλά θέμα υγιεινής, είναι θέμα υγείας.

Oι ρυθμοί της καθημερινότητας, πολλές φορές, δεν επιτρέπουν τον διεξοδικό καθαρισμό του σπιτιού. Οι περισσότερες δουλειές γίνονται επιφανειακά, πολλές φορές λανθασμένα, χωρίς το σωστό αποτέλεσμα. Σαφώς υπάρχει τρόπος να γίνονται όλα πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά. Μικρά τιπς μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την στρατηγική καθαριότητας του σπιτιού που ακολουθείς. Έμπειροι επαγγελματίες καθαριστές αποκαλύπτουν στo realsimple.com μικρά μυστικά που κάνουν την διαφορά.

1) Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο: «Αν πχ. Στο ψυγείο σας υπάρχουν δαχτυλιές και σημάδια βρωμιάς, μπορείτε να απαλλαγείτε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ρίχνοντάς τες σε ένα καθαρό πανί μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά μια επιφάνεια με λεκέδες».

2) Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα: «Χρησιμοποιήστε τα σωστά εξαρτήματα ανάλογα με την επιφάνεια που έχετε να καθαρίσετε. O διεξοδικός καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει την διαφορά στην απολύμανση του σπιτιού».

3) Λευκό ξύδι: «To λευκό ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού. Ιδίως στο μπάνιο και την κουζίνα. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με ξύδι και αφήστε το σε μια λεκιασμένη επιφάνεια για 15 λεπτά. Αν θέλετε να καθαρίσετε πχ. Τις κουρτίνες του μπάνιο μπορείτε να βουτήξετε μια καθαρή πετσέτα σε ξύδι και να τις πλύνετε μαζί, χωρίς να χρειαστείτε καν σαπούνι».

Καφές: Κανονικός ή ντεκαφεϊνέ; Τι σας προσφέρει το κάθε είδος

Καφές: Κανονικός ή ντεκαφεϊνέ; Τι σας προσφέρει το κάθε είδος
Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα του κόσμου. Για όσους προτιμούν τον καφέ χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ) αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ακριβώς όπως ο κανονικός, με μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη και κανένα άλλο συστατικό.

Δείτε μερικά στοιχεία για τον ντεκαφεϊνέ καφέ, όπως τα δημοσιεύει το authoritynutrition.com είτε είναι καλά για την υγεία σας, είτε όχι:

-Οι κόκκοι στον ντεκαφεϊνέ καφέ πλένονται σε ειδικά διαλύματα για την απομάκρυνση του 97% της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη, πριν αρχίσει το ψήσιμο. Εκτός από την καφεΐνη, η θρεπτική αξία του ντεκαφεϊνέ καφέ είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των κανονικών κόκκων καφέ.
-Ο ντεκαφεϊνέ δεν είναι εντελώς χωρίς καφεΐνη, καθώς κάθε φλιτζάνι περιέχει περίπου 0-7 mg. Ωστόσο, αυτή είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα που υπάρχει στον κανονικό καφέ.
-Ο ντεκαφεϊνέ περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως και ο κανονικός καφές. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως χλωρογενικό οξύ και άλλες πολυφαινόλες.
-Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου-2. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
-Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να προστατεύσει από την γνωστική εξασθένηση που σχετίζεται με την ηλικία. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
-Ο καφές ντεκαφεϊνέ προκαλεί σημαντικά λιγότερη παλινδρόμηση οξέος από τον κανονικό καφέ. Αν πίνετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια την ημέρα μπορεί επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του ορθού.

Πού υπερτερεί ο κανονικός καφές έναντι του ντεκαφεϊνέ

-Βελτιωμένη διάθεση, χρόνος αντίδρασης, μνήμη και νοητική λειτουργία
-Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός και καύση λίπους
-Ενισχυμένη αθλητική απόδοση
-Μείωση του κινδύνου της ήπιας κατάθλιψης και των αυτοκτονικών σκέψεων στις γυναίκες
-Πολύ χαμηλότερος κίνδυνος κίρρωσης του ήπατος, ή ηπατικής βλάβης τελικού σταδίου
-Ποιοι πρέπει να προτιμούν τον καφέ χωρίς καφεΐνη

Η περίσσεια καφεΐνης μπορεί να βλάψει σοβαρά το κεντρικό νευρικό σύστημα, να προκαλέσει νευρικότητα, άγχος, πεπτικά προβλήματα, καρδιακή αρρυθμία, ή δυσκολία στον ύπνο σε ευαίσθητα άτομα.

Τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί επίσης να χρειαστεί να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την καφεΐνη.

Επιπλέον, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες συνιστάται να περιορίσουν την κατανάλωση καφεΐνης. Τα παιδιά, οι έφηβοι και τα άτομα που πάσχουν από άγχος ή προβλήματα ύπνου καλούνται να πράξουν το ίδιο.

Η Süddeutsche αναρωτιέται: Είναι η Αθήνα το νέο Βερολίνο; Εκθέσεις, πρωτότυπα καφέ και εστιατόρια, χώροι πολιτισμού

ΦΩΤΡΟΓΡΑΦΙΑ: Alexandros Michailidis / SOOC
Οι αναπάντεχες ψηφίδες δημιουργικότητας, εν μέσω κρίσης, είχαν ήδη παρακινήσει τη Βαυαρική Ραδιοφωνία και τους New York Times να αποτολμήσουν το ίδιο ερώτημα.

Το επαναλαμβάνει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου εν αναμονή της Documenta, που θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση τέχνης στον κόσμο και γίνεται το 2017, παράλληλα, στο Κάσελ και στην Αθήνα. Για να δώσει την εξής απάντηση: «Είναι αλήθεια. Σε αυτήν την πόλη, όπως και στο Βερολίνο στην εποχή μετά την πτώση του Τείχους, υπάρχει άφθονος κενός χώρος, τον οποίο καταλαμβάνει η δημιουργικότητα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως το παλαιό Χρηματιστήριο ή το ξενοδοχείο Μπάγκειον, στην πλατεία Ομονοίας, έχουν μετατραπεί σε μεγαλειώδη σκηνικά εκθέσεων από επιμελητές της Μπιενάλε. Σε άλλοτε γκρίζες γειτονιές, όπως στου Ψυρρή και στο Παγκράτι, δραστήριοι άνθρωποι άνοιξαν τον περασμένο χρόνο πρωτότυπα καφέ και εστιατόρια σε πολλά άδεια σπίτια. Ναι, υπάρχουν οι στιγμές αυτές που θυμίζουν παιδική ταινία: ανοίγεις μία μικροσκοπική πόρτα και ξαφνικά βρίσκεσαι σε έναν κόσμο φανταστικό».

Ο αρθρογράφος της Süddeutsche Zeitung θαυμάζει την καλλιτεχνική θερμοκοιτίδα «Ρομάντζο» στο ιστορικό κτίριο του περιοδικού, επαινεί την Τεχνόπολη και το Πάρκο Ελευθερίας, ενώ μνημονεύει και το καινούριο στολίδι της πόλης, που δεν είναι άλλο από το νέο σπίτι της Λυρικής Σκηνής, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και δεν είναι μόνο η καλλιτεχνική διάσταση του εγχειρήματος που προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού: «Το όλο στοίχισε 556 εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί. Και ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί» σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας του Μονάχου.

Πηγή: Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεφτίλισε την Μενεγάκη! Απίστευτα καρφιά για την φωτογραφία με τον Μάκη

331-1-620x330
Την έκανε με τα

κρεμμυδάκια! Την απόφασή της Ελένης Μενεγάκη να δημοσιεύσει ενσταντανέ μέσα από το σπίτι της αγκαλιά με τον καλό της Μάκη Παντζόπουλο σχολίασε ένας από τους πιο καταξιωμένους τηλεκριτικούς πετώντας τα καρφιά του.
Ο λόγος για τον Αντώνη Πρέκα, ο οποίος βρέθηκε στην εκπομπή της Καινούργιου και ανέφερε πως η κίνηση αυτή της παρουσιάστριας μόνο τυχαία δεν ήταν. «Αφού δεν ήταν εύκολο να κάνει μια εγκυμοσύνη είναι πιο ανώδυνο αυτό», ανέφερε αφήνοντας ξεκάθαρα υποννούμενα πως το κάνει για να ανεβάσει τα νούμερα της εκπομπής της, τα οποία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Δείτε στο βίντεο τι είπε.

5 μυστικά από έναν διατροφολόγο για να μην πάρεις κιλά στις γιορτές

5 μυστικά από έναν διατροφολόγο για να μην πάρεις κιλά στις γιορτές


Οι γιορτές είναι προ των πυλών αλλά κάθε χρόνο δεν έρχονται μόνες τους. Φέρνουν μαζί τους γευστικούς πειρασμούς και σε βρίσκουν «ευάλωτη» και έτοιμη να υποκύψεις.

Τα καλέσματα, οι συναντήσεις με φίλους, τα οικογενειακά τραπέζια είναι γεμάτα λιχουδιές στις οποίες είναι δύσκολο να αντισταθείς. Οι γιορτές περνούν και σε βρίσκουν πάνω στη ζυγαριά αγχωμένη για την συνέχεια: για το πώς θα χάσεις άμεσα τα παραπανήσια κιλά που πήρες. Τα «γιατί να αφήσω τον εαυτό μου να φάει τόσο;» δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό που μετρά είναι να ξέρεις πάντα πώς θα προσέχεις και θα κρατάς τις ισορροπίες. Μέτρον άριστον, λοιπόν, και στις γιορτές. Η διαιτολόγος Leslie Langevin μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να μην πάρουμε κιλά τις γιορτινές ημέρες και να μην στερηθούμε τίποτα!

1) «Φύλα χώρο για το επιδόρπιο»: Τάρτες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κορμοί σοκολάτας, γλυκιές πίτες. Αν δεις ότι μετά το πλούσιο γεύμα ακολουθεί… ακόμα πιο πλούσιο γλυκό μην το παρακάνεις με τις αλμυρές γεύσεις. «Φύλα χώρο» για το γλυκό και κράτα ισορροπία.

2) «Δώσε σημασία στο χρώμα»: Όσο πιο… πολύχρωμο είναι το πιάτο σου τόσο πιο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι. Πιο συγκεκριμένα, όταν δεις ότι τα γεύματα συνοδεύονται από σαλάτες γέμισε μεγάλο μέρος του πιάτου σου με αυτές. Οι γιορτινές σαλάτες δεν είναι γευστικά βαρετές τις περισσότερες φορές. Μπορούν να σε χορτάσουν και παράλληλα να σε ευχαριστήσουν. Μια σαλάτα με ρόκα, ρόδι, σταφίδες, καρότο και πιπεριά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορεί να ισορροπήσει τον οργανισμό σου. Αντί για πχ. Μια γεμιστή πατάτα, δοκίμασε για ορεκτικό μια ποικιλία ψητών λαχανικών.

4) «Μην φας πολύ στο πρωινό και το μεσημεριανό σου»: Αν το βράδυ σε έχουν προσκαλέσει σε ένα γιορτινό γεύμα μην το παρακάνεις με το φαγητό και την υπόλοιπη ημέρα. Φρόντισε να φας ελαφρά για πρωινό (πχ. Πιες ένα ποτήρι χυμό με δύο φρυγανιές με μέλι) και για μεσημεριανό (πχ Φάε μια σαλάτα με μια φέτα μαύρο ψωμί) ώστε το βράδυ να «υπάρχει χώρος για το εορταστικό γεύμα.

5) «Αν το παρακάνεις την μία ημέρα, συγκρατήσου την επόμενη»: Δεν είναι «έγκλημα» να φας πολύ σε μια από τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Ευχαριστήσου και νιώσε όμορφα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Την επόμενη μέρα αποτοξινώσου με πολύ νερό, σαλάτες και φρούτα.

Και το φιλί θέλει τον τρόπο του -5 τιπς που θα τον κάνουν... ενεργό ηφαίστειο

Και το φιλί θέλει τον τρόπο του -5 τιπς που θα τον κάνουν... ενεργό ηφαίστειο
ίναι η αρχή των πάντων...η αρχή που ο ένας θέλει τον άλλον ακόμα πιο πολύ, η αρχή του έρωτα, του πάθους και της ευχαρίστησης.

Μπορεί κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον να έχεις άγχος για το αν θα είναι καλό το σεξ ή όχι, αλλά αυτό στο οποίο θα πρέπει να ποντάρεις πρώτα είναι το καλό, παθιασμένο φιλί.

Ούτε στημένο, ούτε σαλιάρικο, ούτε άγριο... απλώς ερωτικό και μυστηριώδες.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε κάνουν να δώσεις περισσότερη βάση στην στιγμή που φιλιέστε!

Φίλα τον την στιγμή που τον θέλεις (και σε θέλει) πολύ


Ακόμη κι αν έχετε σχέση καιρό ή απλά βγαίνετε, μην κάνεις το φιλί να είναι κάτι καθιερωμένο (του στιλ τον φιλάς μόλις το δεις, μόλις σου χαμογελάσει, πριν βγείτε από το αμάξι και γενικά κάθε 5 λεπτά). Το σημαντικό είναι να κάνεις το φιλί μέρος του παιχνιδιού. Δείξε του με τα μάτια πως θέλεις να τον φιλήσεις, αλλά μην το κάνεις. Πλησίασέ τον και μίλα του αργά, αλλά μην τον φιλήσεις. Κάνε τον να πιστεύει πως θα γίνει, αλλά όχι τόσο εύκολα. Προσοχή: Μην το παρακάνεις, απλά φίλα τον, όταν πιστέψεις ότι δεν μπορείς να κρατηθείς άλλο... θα καταλάβετε πως η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα!

Μην το ελέγξεις

Εντάξει δεν εννοούμε να αφήσει το φιλί στην... στην μοίρα του. Απλά μην έχεις συγκεκριμένους κανόνες- τακτικές στο μυαλό σου. Το καλύτερο σε ένα φιλί είναι το ότι κάθε φορά πρέπει να είναι διαφορετικό. Άσε, λοιπόν, την διάθεσή σου να καθορίσει το φιλί σου. Αν έχεις πιο άγριες διαθέσεις, αν είσαι πιο χαλαρή, πιο γλυκιά ή ακόμη και πιο θυμωμένη, δείξ' το μέσω του φιλιού. Θα πάρει κατευθείαν το μήνυμα.

Το Χόλιγουντ έρχεται στη... Σύρο: Πρόταση για μόνιμα στούντιο παραγωγής ταινιών [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock

Αρωμα Χόλιγουντ θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Σύρος, αν προχωρήσει το σχέδιο που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σε συνέντευξη Τύπου.
Και αυτό διότι ομάδα καταξιωμένων παραγωγών-σκηνοθετών από το Χόλιγουντ κατέθεσε στην Περιφέρεια επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας μόνιμων στούντιο για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.
Το πρότζεκτ ονομάζεται  «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» έχει την υπογραφεί ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein, ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.
Το ύψος μόνο της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητες για επιπλέον χρηματοδότηση ακόμη και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • «Η πιο σοβαρή επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ για τη Σύρο»

«Πρόκεται για την πιο μεγάλη και σοβαρή επενδυτική πρόταση που έχει γίνει για τη Σύρο, η οποία αν όλα πάνε καλά και προχωρήσει θα αποτελέσει οικονομική και τουριστική… επανάσταση για τη Σύρο, τις Κυκλάδες και την χώρα μας γενικότερα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης  Λεονταρίτης και πρόσθεσε:
«Σε αυτό το νησί έχουμε ακούσει πολλές προτάσεις και μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία απέτυχαν παταγωδώς. Αυτή είναι η πιο σοβαρή, εμπεριστατωμένη και τεχνοκρατική επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ για τη Σύρο».
Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, ο κ. Λεοντραρίτης  και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μετέφεραν την πρόταση αυτή στην Υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά η οποία ενθουσιάστηκε και δεσμεύθηκε ότι θα «τρέξει» τις απαιτούμενες διαδικασίες που απαιτούνται σε κυβερνητικό επίπεδο για να γίνει αυτή η επένδυση.
  • Προαπαιτούμενα επενδυτών και το ενδιαφέρον από την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά
Μάλιστα τον Δεκέμβριο, η ίδια και στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να έχουν επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές.
Το βασικό προαπαιτούμενο που έθεσαν οι επενδυτές είναι η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για τέτοια θέματα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, καθώς στην παρούσα φάση είναι απαγορευτική για επενδύσεις, λόγω υπερφορολόγησης, γραφειοκρατίας για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις κλπ.
Η Υπουργός ενημέρωσε τους κυρίους Χατζημάρκο-Λεονταρίτη ότι υπάρχει έτοιμο σχετικό προσχέδιο για την νομοθεσία και δεσμεύθηκε ότι θα φροντίσει να περάσει από τη Βουλή το γρηγορότερο δυνατόν.
Αυτό που ζητούν οι επενδυτές  από τους αρμόδιους στην Σύρο είναι οι συνεργασίες των τοπικών αρχών και φορέων για την οργάνωση και λειτουργία αυτού του τεράστιου πρότζεκτ. Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, χρειάζονται δύο μεγάλα κτίρια με ύψος τουλάχιστον 12 μέτρα (για την δημιουργία των στούντιο), καθώς ένα μεγάλο μέρος των απαιτούμενων γυρισμάτων θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Ομορφιά Σύρου, παλιά βιομηχανικά κτίρια και καλές καιρικές συνθήκες ήταν το «τρίπτυχο» της επιλογής

Όπως ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, ο Steven Bernstein επισκέφθηκε τη Σύρο το καλοκαίρι και ενθουσιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομορφιά της, χαρακτηρίζοντάς ένα φυσικό στούντιο.
Αυτή ομορφιά της Σύρου, τα παλιά βιομηχανικά κτίρια και οι καλές καιρικές συνθήκες ήταν άλλωστε το «τρίπτυχο» που οδήγησε τους επενδυτές να επιλέξουν την Σύρο.
Πέραν της δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο, το σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου με σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή δύο ταινιών με προϋπολογισμό δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2017.
Πηγή: cyclades24.gr/ Φωτογραφίες: Shutterstock, cyclades24.gr

"Αγκάθι" για την κυβέρνηση ο Μαρινάκης...

Μαρινάκης
… Και το αίτημα του να εκπέμψει το νέο κανάλι...

Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα μέτωπα με τους καναλάρχες και πρόθεση της πλέον φαίνεται να είναι να ξεχαστεί η ατυχής ιστορία των τηλεοπτικών αδειών όπως εξελίχθηκε… Μάλιστα είναι γεγονός ότι σε...
αυτή την προσπάθεια της έχει αρωγό τα ίδια τα κανάλια που συμβάλλουν με τον τρόπο τους να ξεχαστεί η υπόθεση, αφού στην πραγματικότητα βγήκαν κερδισμένα με την απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια με τη σύσταση του ΕΣΡ που σήμερα συγκροτείται σε σώμα.

Μέσα σε αυτό όμως το φαινομενικά ρόδινο περιβάλλον… υπάρχει ένα «αγκάθι» που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης και συγκεκριμένα με την απαίτηση του επιχειρηματία να εκπέμψει το κανάλι του εδώ και τώρα!

Αγνοώντας λοιπόν για λόγους συντομίας τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας που έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία ενόχληση του εφοπλιστή Μαρινάκη από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα… Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι σφοδρα ενοχλημένος με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον υπουργό Νίκο Παππά! Ωστόσο ο επιχειρηματίας δεν προτάσσει αυτή τη στιγμή τη δυσαρέσκεια του… Αφού πρωτίστως τον ενδιαφέρει η επένδυση του στην τηλεόραση και πώς θα βρεθεί τρόπος να εκπέμψει το κανάλι το συντομότερο! Διότι κατά τα άλλα ο επιχειρηματίας και ενοχλημένος φέρεται και μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά είπαμε ότι δεν είναι αυτό το μείζον!

Αντίθετα το μείζον για τον Βαγγέλη Μαρινάκη όπως προκύπτει και από το σχετικό ρεπορτάζ των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» είναι η εκπομπή σήματος για το κανάλι με το όνομα ONE εδώ και τώρα! Με επιχειρήματα εύλογα που προβληματίζουν την κυβέρνηση… Οχι όμως ως προς τη διάθεση της να ικανοποιήσει το αίτημα του επιχειρηματία… Κάθε άλλο, αφού κατι τέτοιο επιθυμεί και η ίδια… Αλλά για το ενδεχόμενο, ικανοποιώντας τον Μαρινάκη, ξαναφουντώσει τη σύγκρουση με τους υπόλοιπους καναλάρχες… που με κόπο κατάφερε να «υπογράψει» μαζί τους ανακωχή!

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση από τη μια πλευρά θελει να ξεχαστεί το θέμα των αδειών και από την άλλη η εκκρεμότητα Μαρινάκη κινδυνεύει να της τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό για φυγή από το δυσάρεστο αυτό θέμα! Δηλαδή, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Διότι τι υποστηρίζει η εταιρία Alter ego συμφερόντων Μαρινάκη; Μεταξύ άλλων, αφού κανένας αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τηλεοπτική άδεια, γιατί το ONE να έχει άλλη μεταχείριση; Και ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να επιβεβαιώσει μαζί με τις άλλες Αρχές ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου όπως είναι ο ίδιος. Επίσης υποστηρίζει πώς είναι δυνατόν όλο αυτό το διάστημα τα κανάλια να μιλάνε για έλλειψη πολυφωνίας (με το διαγωνισμό για τις 4 άδειες) και να μην επιθυμούν την είσοδο ενος νέου παίκτη, διεκδικώντας το επάγγελμα του καναλάρχη να παραμείνει κλειστό;...

enimerosi24.gr

Οι αιχμές του Μπιμπίλα για την τηλεόραση και το πως προβλήθηκε το θέμα του Σταύρου Μαυρίδη – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αιχμές του Μπιμπίλα για την τηλεόραση και το πως προβλήθηκε το θέμα του Σταύρου Μαυρίδη – ΒΙΝΤΕΟ
Ο ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τον Σταύρο Μαυρίδη και άφησε αιχμές για τον τρόπο που η τηλεόραση προέβαλε το θέμα.

«Θα πρέπει η τηλεόραση να προσέχει όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη στιγμή μήπως δεν πρέπει αυτό να φαίνεται προς τα έξω έτσι όπως φάνηκε εχθές. Μην δείχνετε αυτήν την εικόνα» ανέφερε ο ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Happy Day":

Πρωτοφανές! Η Πάνια έδιωξε από το πλατό καλεσμένη της: «Αυτή δεν μπορώ να τη βλέπω…»

Πρωτοφανές! Η Πάνια έδιωξε από το πλατό καλεσμένη της: «Αυτή δεν μπορώ να τη βλέπω…»
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Η αλήθεια είναι πως η Αννίτα Πανιά μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερους καλεσμένους, όμως ακόμη και εκείνη υπάρχουν φορές που δεν ξέρει πως να τους διαχειριστεί. Κάτι τέτοιο συνέβη και το απόγευμα της Κυριακής, όταν βρέθηκε στο πλατό του «ΑΝΝΙΤΑgr» μια ερευνήτρια μεταφυσικών φαινομένων σε… στοιχειωμένα σπίτια!

«Αγριεύει το πράγμα σιγά σιγά…», ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια όταν την είδε απέναντί της!

Ενώ όταν απευθύνθηκε σε εκείνη είπε: «Το στυλ αυτό που έχεις -γιατί είναι ιδιαιτέρως ιδιαίτερο- είναι απόρροια αυτής της ενασχόλησης με τις ενέργειες; Γιατί έχεις αρπάξει λίγο από την ενέργεια κι εσύ, ε;». «Το έχω από μικρή το στυλ…», απάντησε εκείνη με την Αννίτα να μην μπορεί να διαχειριστεί. Μάλιστα ζήτησε χαμηλόφωνα από συνεργάτη της να την απομακρύνει.

Μύθος ότι τα προϊόντα zero βοηθούν τη δίαιτα

Μύθος ότι τα προϊόντα zero βοηθούν τη δίαιτα
Μέχρι πρόσφατα τα συνθετικά υποκατάστατα της ζάχαρης χρησιμοποιούνταν κατά κόρον για την απώλεια βάρους. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι μπλοκάρουν ένα ένζυμο που θεωρείται σημαντικό για την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Εδώ και καιρό οι διατροφολόγοι είχαν την υποψία ότι οι συνήθεις συνθετικές γλυκαντικές ουσίες που λειτουργούν σαν υποκατάστατα της ζάχαρης δεν οδηγούν στην επιθυμητή απώλεια βάρους, όπως υπόσχονται.

Για ποιους λόγους τα συνθετικά γλυκαντικά δεν είναι στην πράξη διαιτητικά, είναι ένα θέμα που μέχρι σήμερα δεν είχε μελετηθεί σε βάθος. Πρόσφατη έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Αpplied Physiology, Nutrition and Metabolism», εστιάζει στο θέμα αυτό.

H oυσία στην οποία εστίασαν οι ερευνητές ήταν η ασπαρτάμη, ένα γλυκαντικό που στην ΕΕ είναι γνωστό με την κωδική ονομασία E951. Eιδικότερα, το άλας ασπαρτάμης-ακετοσουλφάμης (E962) είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες γλυκαντικές ουσίες στον κόσμο.

Εντοπίζεται σε πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν με την ένδειξη «χωρίς ζάχαρη», όπως αναψυκτικά, γλυκίσματα, τσίχλες, στιγμιαίος καφές, γαλακτοκομικά και είδη αρτοποιίας. Eίναι πολύ διαδεδομένη η πεποίθηση ότι η ασπαρτάμη βοηθά στην απώλεια βάρους. Ωστόσο η έρευνα καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα.

«Διαπιστώσαμε ότι η ασπαρτάμη μπλοκάρει τη δράση ενός ενζύμου του πεπτικού συστήματος, που ονομάζεται εντερική αλκαλική φωσφατάση», εξηγεί ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Άαρον Χόντιν. Το ένζυμο αυτό δημιουργείται στο λεπτό έντερο.

«Γνωρίζαμε ότι το ένζυμο αυτό μπορεί να αποτρέψει την παχυσαρκία, τον διαβήτη ή το μεταβολικό σύνδρομο, μια νόσο που χαρακτηρίζεται από τάση για παχυσαρκία, υπέρταση, διαταραχές στον μεταβολισμό και αντίσταση στην ινσουλίνη», αναφέρει ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με την έρευνα η ασπαρτάμη μπλοκάρει με έμμεσο τρόπο τη δράση αυτού του ενζύμου.

Οι Αμερικανοί ερευνητές διεξήγαγαν τα πειράματά τους σε ποντίκια, στα οποία δοκίμασαν διάφορους εναλλακτικούς διατροφικούς συνδυασμούς. Σε μερικά από αυτά που τρέφονταν με λιπαρές τροφές χορήγησαν το εν λόγω ένζυμο.

Αποδείχθηκε ότι ο οργανισμός τους αντιδρούσε καλά, μειώνοντας την ποσότητα της συγκέντρωσης λίπους. Στη συνέχεια οι ερευνητές χορήγησαν στα ίδια ποντίκια ένα διάλυμα ασπαρτάμης. Τότε η δράση του ενζύμου στο λεπτό έντερο άρχισε να μειώνεται δραστικά. Με διάλυμα απλής ζάχαρης ή αλατιού παρέμενε όμως στα ίδια επίπεδα.

Αυτό που επίσης παρατήρησαν ήταν ότι στα ποντίκια που είχε χορηγηθεί διάλυμα ασπαρτάμης παραδόξως αυξήθηκε η συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα, ενώ παρατηρήθηκε και δυσανεξία στη γλυκόζη.

Επίσης τα ποντίκια που είχαν λάβει ασπαρτάμη παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα της πρωτεϊνής TNF στο αίμα. Η πρωτεΐνη αυτή σχετίζεται επίσης με την εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου. Η έρευνα σταματά κάπου εδώ. Το ερώτημα στην πράξη είναι αν πρέπει να αποφεύγουμε τα λεγόμενα προϊόντα «zero».

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να προσέχουμε να καταναλώνουμε τα πάντα με μέτρο, όπως άλλωστε και τα συμβατικά προϊόντα με απλή ζάχαρη.


Πηγή: perierga.gr

ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: «ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΜΑΖΕΨΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!

tsipras-soible1
Δραματικοί τόνοι από τον υπουργό Οικονομικών…

Τσακαλώτος «Ζορμπάς» προειδοποιεί: Αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έρχονται εκλογές

Xωρίς συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος με συνέπειες απρόβλεπτες για τη χώρα μας.

Την επισήμανση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Greece and the global disruptive environment».

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι «χωρίς τη συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει ένταξη στην νομισματική χαλάρωση. Και χωρίς το QE δεν θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, το πολύ αρχές του 2018. Έτσι και οι Ευρωπαίοι και εμείς δεν θα έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που να ολοκληρώνεται με την έξοδο στις αγορές».

Αυτό σε τελική ανάλυση σημαίνει -χωρίς να το πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- πως χωρίς τη δεύτερη αξιολόγηση η Ελλάδα θα βαδίσει ολοταχώς προς τέταρτο μνημόνιο. Επειδή, όμως δεν πρόκειται η κυβέρνηση Τσίπρα να αντέξει πρόσθετα σκληρά μέτρα, τότε, όπως εκτιμάται θα βαδίσουμε σε πρόωρες εκλογές.

Πάμε τώρα να δούμε και το παρασκήνιο…

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Makeleio.gr»,από Ελληνογερμανό σύμβουλο της Μέρκελ, ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως η καρέκλα του τρίζει και είπε να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Πήρε τηλέφωνο τον Σόιμπλε και προσπάθησε να πιέσει για την δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, αλλιώς θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Και νόμιζε ο Αλέξης ότι θα ταρακουνηθεί ο Γερμαναράς…

Ο υπουργός Οικονομικών όμως της Γερμανίας που τον έχει ήδη ξεγραμμένο όπως και η Μέρκελ, του «έστειλε ραβασάκι»: » Κωλόπαιδο μάζεψέ τα και φύγε, έχεις τελειώσει. Κάνε ότι θες!»

Αυτό ακριβώς του είπε ο Σόιμπλε επί λέξη χωρίς ΚΑΜΙΑ υπερβολή. Η πηγή μας είναι καλά πληροφορημένη. Πιο έγκυρη δεν γίνεται. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τον βρίζει ο υπουργός Οικονομικών. Του έχει σούρει κατά καιρούς τα εξ’ αμάξης. Για πολύ «ψαλτήρι» μιλάμε… Είναι που τον υπολογίζουν και πολύ οι Ευρωπαίοι βλέπετε γι αυτό! (Δείτε εδώ)

Οι Γερμανοί τον έχουν ξεγραμμένο τον «πιτσιρικά» του ΣΥΡΙΖΑ που βύθισε την Ελλάδα στο απόλυτο σκοτάδι. Το «Μakeleio.gr» επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Η πιο πιθανή και επικρατέστερη ημερομηνία εκλογών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι στα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου.

Οψόμεθα… Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσεχώς θα έχουμε ΡΑΓΔΑΙΕΣ πολιτικές ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!

Διαβάστε επίσης:

Ο ΚΥΒΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ…

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ… ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΜΙ! ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ! Η «ΘΗΛΙΑ» ΣΦΙΓΓΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ…

Σεισμός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ μεγέθους!!! Η ΕΥΡΩΠΗ τελειώνει! «ΒΡΕΧΙΤ», TΡΑΜΠ και προσεχώς… «ΙTALEXIT»! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ τα πάντα σε λίγες ΜΕΡΕΣ! Οι Ιταλοί κάνουν «ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ» στους λογαριασμούς τους και αγοράζουν ΧΡΥΣΟ! Οι «Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» γκρεμοτσακίζουν το ΕΥΡΩ!!!
Γράφει η Mπέττυ Γιάννα
http://www.makeleio.gr/%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b6%ce%bf%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%ce%b1/

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Φτιάξτε Baby πατάτες λεμονάτες στο φούρνο

Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες baby. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας !!!
Υλικά συνταγής

2 κιλά πατατούλες Baby με τη φλούδα

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 λεμονιών το χυμό

2 πορτοκαλιών το χυμό

2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1/2 λεμονιού το ξύσμα

1 κ.σ. δενδρολίβανο, θρυμματισμένο + 4-5 κλωναράκια επιπλέον

1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας

αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.

Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού. Ρίχνετε το ζωμό κότας, τοποθετείτε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1-1 ½ ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό βραστό νερό.

Επτά χρηστικές συμβουλές για να μη γίνει το σπίτι σας στόχος διαρρηκτών

Οι έρευνες δείχνουν πως οι περισσότεροι διαρρήκτες κοιτούν τις λεπτομέρειες πριν μπουν στη διαδικασία να κλέψουν ένα σπίτι...


Μπορεί να νομίζετε πως είστε προσεκτικοί αλλά ίσως υπάρχουν κάποια πραγματάκια που πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε περισσότερο για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Δείτε ποια είναι αυτά…

Αφήνετε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι για πολλές μέρες
Αν βγάλετε, για παράδειγμα, τα σκουπίδια στο μπαλκόνι Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν πεταχτεί ακόμα, αυτό λέει στους διαρρήκτες ότι λείπετε τα Σαββατοκύριακα. Μην αφήνετε σκουπίδια στη βεράντα για πολύ ενώ το ίδιο ισχύει και για άδεια κουτιά. Πέρα από το ότι δείχνουν σαν να λείπετε, δίνουν την αίσθηση ότι έχετε και χρήματα να ξοδέψετε.

Φαίνεται ότι έχετε γάτα στο σπίτι
Αν οι διαρρήκτες καταλάβουν ότι έχετε γάτα στο σπίτι θα υποθέσουν πως θα αφήνετε κάποιο παράθυρο ή κάποια πόρτα ανοιχτή μέσα στην ημέρα για να βγαίνει το κατοικίδιο στο μπαλκόνι. Έρευνες έχουν δείξει πως τα σκυλιά που αποτρέπουν περισσότερο τις διαρρήξεις σε ένα σπίτι είναι τα πιο μικρά επειδή γαβγίζουν πολύ και είναι πιο ευκίνητα σε αντίθεση με τα μεγάλα που δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φύλακες.

Το όνομά σας είναι στο γραμματοκιβώτιο
Μερικές φορές οι διαρρήκτες απλά τηλεφωνούν στο σπίτι σας (βρίσκοντας το τηλέφωνο από το όνομα που έχετε βάλει στο γραμματοκιβώτιο) για να δουν αν είστε εκεί. Επίσης είναι σημαντικό να αποφεύγετε να λέτε σε αγνώστους στο τηλέφωνο πότε είναι οι πιο βολικές ώρες για να σας βρίσκουν. Μπορεί αυτός που σας τηλεφώνησε να ακούγεται σαν πωλητής αλλά η πραγματικότητα ίσως είναι διαφορετική.

Η καθαρίστρια του σπιτιού έχει το δικό της κλειδί
Μπορεί να μην είναι τόσο κακό αυτό από μόνο του γιατί ίσως εμπιστεύεστε την καθαρίστριά σας. Δεν ξέρετε, όμως, τι λάθος μπορεί να κάνει. Μπορεί να αφήσει κατά λάθος την πόρτα ανοιχτή ή και να βγάλει ένα δεύτερο κλειδί και να το χάσει. Όπως και να’χει η καλύτερη λύση σε αυτό το θέμα είναι να είστε στο σπίτι όποτε έρχεται η καθαρίστρια.

Κλείνετε όλα τα φώτα του σπιτιού το βράδυ
Ακόμα και αν είστε σπίτι καλό είναι το βράδυ να αφήνετε έστω ένα φως ανοιχτό. Όταν όλα είναι σκοτεινά είναι σαν να δίνετε στους διαρρήκτες την άδεια να μπουν στο σπίτι σας. Παρόλο που οι έρευνες δείχνουν πως οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται στο φως της ημέρας που οι περισσότεροι ένοικοι λείπουν στις δουλειές τους, όταν δεν υπάρχει κανένα φως στο χώρο τη νύχτα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο επικίνδυνα.

Αφήνετε συσκευασίες από τις καινούριες σας ηλεκτρονικές συσκευές στο μπαλκόνι
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσετε στο μπαλκόνι τη συσκευασία από την καινούρια σας τηλεόραση. Κρατήστε τα κουτιά στην αποθήκη ή κάπου αλλού που να μην φαίνονται γιατί μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των διαρρηκτών.

Δεν κλείνετε τις κουρτίνες
Το να μην κλείσετε τις κουρτίνες είναι μέγα λάθος ειδικά αν το σπίτι σας δεν διαθέτει παντζούρια ή αν ξεχνάτε τακτικά να τα κλείνετε. Τη νύχτα που δεν υπάρχει φωτισμός εσωτερικά του σπιτιού αλλά και εκτός αυτού, είναι πιο εύκολο για κάποιον να δει τι υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι.

Οι λάτρεις του τυριού ζουν περισσότερο

Οι λάτρεις του τυριού ζουν περισσότερο
Το τυρί περιέχει μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και αυξάνει το μέσο προσδόκιμο ζωής αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Medicine.

Αρχικά, οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια εργαστηρίου και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση τυριού τα βοήθησε να ζήσουν περισσότερο.

Στη συνέχεια, έθεσαν ένα ερωτηματολόγιο σε 800 άτομα στην Ιταλία, διαπιστώνοντας απο τις απαντήσεις ότι όσοι έτρωγαν τακτικά τυρί υπέφεραν λιγότερο από υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ η ευαισθησία τους στις καρδιακές παθήσεις ήταν περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν πολύ τυρί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χημική ουσία πολυαμίνη που περιέχεται στο τυρί βοηθά τα κύτταρα του σώματος να απαλλαγούν από τις τοξίνες.

Παρόλα αυτά, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το τυρί περιέχει πολλές θερμίδες και μπορεί να είναι επιβλαβές για μερικούς ανθρώπους.

Όσο για την πολυαμίνη: υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα, όπως στον αρακά, το καλαμπόκι, τη σόγια και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Αλλά, βεβαίως, το τυρί έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με όλα αυτά... είναι πολύ πιο νόστιμο.

Πηγή: perierga.gr

Ένα μανταρίνι την ημέρα…! Από ποια σοβαρή ασθένεια σας προστατεύει

μανδαρινια
Τα μανταρίνια έχουν

ελάχιστες θερμίδες αλλά σας προστατεύουν και απο τρεις σοβαρές ασθένειες!!!

Το μανταρινί είναι πλούσιο σε ευεργετικά καροτενοειδή και βιταµίνη C και βοηθάει στη δημιουργία ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος.

Δύο µέτρια µανταρίνια φτάνουν µόλις τις 53 θερµίδες, ενώ τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωσή τους µειώνει σηµαντικά την πιθανότητα να προσβληθεί κάποιος από καρκίνο του ήπατος και καρδιοπάθειες ή να έρθει αντιμέτωπος µε εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και χοληστερίνη. Από ότι καταλάβατε τρώτε μανταρινιά και χορταίνουν και είναι χαμηλά σε θερμίδες συν του ότι είναι η καλύτερη άμυνα για τον οργανισμό μας.

Η απόδειξη της μεγάλης κοροϊδίας του ΟΠΑΠ ! ! !

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το πρώτο βίντεο της "Παραπληροφόρησης" σχετικά με τις κληρώσεις του Τζόκερ το νέο βίντεο δίνει την χαριστική βολή σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτού του είδους πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών.

Μια έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα ποσό μεγάλη κοροϊδία είναι...
τα δήθεν τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ .
http://emploki.blogspot.gr/2016/11/blog-post_28.html

http://www.ksipnistere.com/2016/11/blog-post_7894.html

TI ΛΕΣ ΤΩΡΑ!! Η μεγάλη… απάτη με τον Ρόκι! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

rocky-balboa-movie
Είναι μία ταινία που μεγάλωσε γενιές και γενιές,

βάζοντας την πυγμαχία σε κάθε σπίτι. Ο Ρόκι του Σιλβέστερ Σταλόνε εν έτει 1976 είχε μπάτζετ 1,1 εκατ. δολάρια και απέφερε εισπράξεις 225 εκατ. δολάρια!

Όλο το concept όμως βασίστηκε σε μία μεγάλη… απάτη! Ίσως από τις μεγαλύτερες που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο τέτοιων τανιών. Ο Σταλόνε δήλωσε πως εμπνεύστηκε την ταινία από τον Ρόκι Μαρτσιάνο. Η αλήθεια είναι όμως ότι… πάτησε πάνω στην ζωή του Τσακ Γουέπνερ!
Μίας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας και ενός ικανότατου μποξέρ, που έχει μείνει στην ιστορία για την μεγάλη αναμέτρησή του με τον Μοχάμεντ Άλι και ότι έριξε έστω για λίγο στο… καναβάτσο τον αντίπαλό του! Έναν πυγμάχο με παρωχημένο για την εποχή στιλ, που βασιζόταν στο δυνατό του δεξί, το σιδερένιο σαγόνι του και έβγαινε αιμόφυρτος από το ρινγκ από τα σκισίματα στο πρόσωπο. Με τον Άλι άντεξε 15 γύρους σε αγώνα της 24ης Μαρτίου του 1975. Και ενώ ο Άλι φαινόταν να έχει επιβληθεί έως τον 9ο γύρο ο Γουέπνερ με ένα ξαφνικό δεξί χτύπημα στο σώμα έριξε τον Άλι στο καναβάτσο σοκάροντας τον κόσμο!
Κατά ειρωνεία της τύχης, η απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση το 1976 (σ.σ. επέστρεψε προσωρινά το 1978) συνδυάστηκε με την κυκλοφορία του «Ρόκι», που αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με τον Γουέπνερ όμως να μένει στην αφάνεια… Όχι μόνο δεν του ζητήθηκε να συνδράμει στις ταινίες αλλά δεν αναφέρθηκε και πουθενά. Το 2003 μήνυσε τον Σταλόνε με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν εξωδικαστικά το 2006 και τον Σλάι να υποχωρεί καθώς αποδείχθηκε πως είχε άδικο. Η πλευρά του Σταλόνε έλεγε πως ουδέποτε αρνήθηκε πως η ταινία του Ρόκι βασίστηκε πάνω στον Bayonne Bleeder, όπως αποκαλούσαν τον Γουέπνερ. Ουδέποτε όμως το επιβεβαίωσε κιόλας. Το ποσό λέγεται πως ήταν ιδιαίτερα μεγάλο αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Η ηθική δικαίωση για τον Γουέπνερ ήρθε το 2011 με τη δημιουργία του φιλμ «Ο πραγματικός Ρόκι» μια εξαιρετική παραγωγή του ESPN.

Ο Γουέπνερ ήταν ένα παιδί – που όπως ο χαρακτήρας του Ρόκι – είχε πάντα μπλεξίματα με τον Νόμο και ήταν ατίθασος. Έχει εμπλακεί ακόμα και με ναρκωτικά, έχει κάνει φυλακή, έχει καταστραφεί οικονομικά πολλές φορές και χρειάστηκε να… σηκωθεί άλλες τόσες. Ακόμα και ειδικοί και γνώστες του μποξ πάντως παραδέχθηκαν βλέποντας την ταινία πως ήταν σαν βλέπουν μπροστά τους την ζωή, την πορεία και την συμπεριφορά του Γουέπνερ στο μποξ αλλά και έξω από τα ρινγκ…
Λέγεται μάλιστα πως και στο Ρόκι 3 του 1982 ο Σταλόνε επηρεάστηκε από την αναμέτρηση του Γουέπνερ με τον Γάλλο παλαιστή Αντρέ τον γίγαντα για την… μάχη του με τον Χαλκ Χόγκαν που πετάει τον Ρόκι έξω από το ρινγκ.

EN ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ;
Και ενώ ο Γουέπνερ στα 79 του πια κατάφερε να βρει την δικαίωσή του από την ιστορία με τον Ρόκι, έμπλεξε σε άλλη δικαστική περιπέτεια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του το 2013 είχε συνεργαστεί με την παραγωγό ταινιών Μαίρη Άλοε και την εταιρεία της για μία ταινία που θα ήταν για την ζωή του. Ο ίδιος έκρινε την συνεργασία αυτή μη αποδοτική και επέλεξε να κόψει κάθε… δεσμό.



Ο Λιβ Σράιμπερ και η Ναόμι Γουότς στο πλευρό του στα γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Γουέπνερ.

Ωστόσο η Αλόε προχώρησε το πρότζεκτ και βγάζει την ταινία! Με πρωταγωνιστές τους Λιβ Σράιμπερ και Ναόμι Γουότς το φιλμ αυτό θα βγει το προσεχές καλοκαίρι. Η ταινία θα έχει τίτλο The Bleeder, δηλαδή αυτός που αιμορραγεί. Ποιά ήταν η αντίδραση του Γουέπνερ; Να κινηθεί ξανά νομικά διότι κατηγορεί κυρίως την Αλόε ότι χρησιμοποίησε μυστικά και στοιχεία που της είχε πει για την ζωή του για τις ανάγκες της ταινίας. Επίσης ότι ενώ υπήρξε σχετική συμφωνία το πρότζεκτ αυτό η Αλόε δούλευε παράλληλα σε άλλο πρότζεκτ με στόχο να τον εξαπατήσει… Και ότι προφανώς η ταινία αυτή έγινε και βγήκε εν αγνοία του. Νέος… γύρος δηλαδή για τον Γουέπνερ που από μικρός έδειχνε διαρκώς αποφασισμένος για μάχες εντός και εκτός ρινγκ…

gazzetta.gr

"Πονοκέφαλος" για την επανένωση Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά- Τι προβληματίζει τον ΑΝΤ1

Ο χωρισμός τους, έπειτα από έξι χρόνια γάμου, ανακοινώθηκε και παρόλο που οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις τους μετά το διαζύγιο – το οποίο έχουν ήδη βάλει μπρος – είναι καλές, τα δημοσιεύματα θέλουν τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά να μιλάνε και να επικοινωνούν μόνο για όσα αφορούν τα παιδιά.

Μεταξύ άλλων, θέμα προς… επίλυση ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι των παρουσιαστών είναι και οι φετινές γιορτές, που - όπως είναι αναμενόμενο - δεν θα τους βρουν κάτω από την ίδια στέγη.

Η Φαίη Σκορδά έχει εκμυστηρευθεί σε κοντινά της πρόσωπα ότι θα επισκεφθεί την πατρίδα της, το Κιλκίς, ώστε να είναι μαζί με την οικογένειά της, ενώ έχει ήδη σχεδιάσει τις λεπτομέρειες με τη μητέρα της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo.

Από την άλλη, ο Γιώργος Λιάγκας τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχει προγραμματίσει ταξίδι στο εξωτερικό με τους φίλους του, Θέμη Γεωργαντά και Ηλία Κοκκοτό, αφήνοντας τον μικρό Γιάννη και τον Δημήτρη με τη μητέρα τους.

Την Πρωτοχρονιά, ωστόσο, ο Γιώργος Λιάγκας θα είναι στην Αθήνα. Μάλιστα, ο ίδιος επιθυμεί να είναι μαζί με τα παιδιά του και να αλλάξει με εκείνα τη χρονιά. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει εκείνες τις μέρες και νέα γυρίσματα για τις ανάγκες του Rising Star.

Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η επανένωση του ζευγαριού αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους ίδιους και για τον ΑΝΤ1.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις γιορτές και καλούνται όλοι να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ετοιμάζονται δύο προγράμματα, ένα για Χριστούγεννα και ένα για Πρωτοχρονιά με την υπογραφή της ομάδας του Πρωινού. Μέχρι και πέρσι σε αυτά τα σόου πρωταγωνιστούσαν η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει φέτος που το ζευγάρι χωρίζει. Γιατί μπορεί ο Γιώργος Λιάγκας να έφυγε από το Πρωινό, ωστόσο είναι στο Rising Star και το κανάλι θέλει να έχει στα σόου τους λαμπερούς τραγουδιστές του παιχνιδιού. Αυτό όμως σημαίνει ότι στο πλατό θα πρέπει να βρεθεί και ο Γιώργος Λιάγκας...

Στον ΑΝΤ1 για την ώρα δεν ξέρουν πως να χειριστούν το θέμα, ενώ και το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει αν έχει την ψυχραιμία να βρεθεί στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό μετά το διαζύγιο.

Αποστολία Ζώη: Η "καυτή" εμφάνιση στη σκηνή

Αποστολία Ζώη: Η


Πιο σέξι από ποτέ εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο η Αποστολία Ζώη.

Η τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει στην πρεμιέρα της, μια εντυπωσιακή φούστα που το σκίσιμο αναδείκνυε τα καλλίγραμμα πόδια της, και τράβηξε όλα τα βλέμματα.


http://www.thestival.gr/media/k2/galleries/278349/zoi1.jpg

 http://www.thestival.gr/media/k2/galleries/278349/zoi2.jpg

Συντάξεις – Προσοχή: Δες εδώ αν δικαιούσαι σύνταξη πριν τα 67

Συντάξεις – Προσοχή: Δες εδώ αν δικαιούσαι σύνταξη πριν τα 67
Το δικαίωμα στην κατοχύρωση πλήρους σύνταξης πριν το 67ο έτος της ηλικίας τους και μειωμένης πριν από τα 62 μπορούν να έχουν τουλάχιστον 400.000 ασφαλισμένοι έως το 2021, ανάλογα με την ηλικία που θα συμπληρώνουν έως τότε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», όσοι έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ, τα
Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Τύπος κλπ.) και το Δημόσιο και έχουν συμπληρωμένες ηλικίες μεταξύ 52 και 62 ετών από το 2016 μέχρι το 2021, «κλειδώνουν» τη σύνταξη, με όρια ηλικίας από 56,6 ετών έως 66,5 ετών.

Το σημαντικότερο στοιχείο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι ο χρόνος ασφάλισης που έχει συμπληρώσει ο εκάστοτε ασφαλισμένος στον φορέα του σε επίπεδο πραγματικής εργασίας μέχρι το 2012. Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα να αυξήσουν τον απαιτούμενο ασφαλιστικό τους χρόνο με αναγνωρίσεις από πλασματικά έτη.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες (ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών), αυτοί μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, με όρια ηλικίας από 60 έως 62 έτη, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, να έχουν συμπληρώσει 35ετία ως το 2012.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι γυναίκες ελεύθεροι επαγγελματίες (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κλπ.) έχουν εναλλακτική για πλήρη σύνταξη μετά τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας τους, αρκεί να έχουν συμπληρώσει από 21 έως 25 έτη ασφάλισης έως το 2010.

Κέικ με γιαούρτι και αυγά

Κέικ με γιαούρτι και αυγά

Το πιο νόστιμο και αφράτο κέηκ που έχετε ποτέ ονειρευτεί.
Υλικά
  • 125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 225 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 110 γραμμάρια βούτυρο 
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
  • Σε μια λεκάνη χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσουν –Προσθέστε το γιαούρτι
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το μέσα, ανακατέψτε απαλά
  • Ρίξτε τη βανίλια
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε τα κι αυτά σιγά σιγά, ανακατέψτε απαλά
  • Κάντε τα ασπράδια μαρέγκα βάζοντας μέσα μια πρέζα αλάτι –Να γίνουν αφράτα 
  • Προσθέστε τα σιγά σιγά στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε το κέηκ για 30-35 λεπτά
  • Βάλτε το σε σχάρα για να κρυώσει και μπορείτε, όταν κρυώσει, από πάνω, να βάλετε ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.

Ποιοι ηθοποιοί θα υποδύονταν άριστα τους πολιτικούς του σήμερα;

Ποιος ηθοποιός θα ήταν ιδανικός για να ενσαρκώσει έναν πολιτικό του σήμερα.

Τα συμπεράσματα για το τελικό αποτέλεσμα το αφήνουμε σε σας. Kριτήριο, δεν ήταν μόνο το να υπάρχει μια σχετική ομοιότητα ανάμεσα στα πρόσωπα, αλλά και στο συνολικό στιλ..

Ξεκινάμε από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα μπορούσε να ντουμπλάρει έξοχα ο Μιχάλης Μαρκάτης.

Την επόμενη φορά (ω μη γένοιτο) που θα βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός σε 17 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης θα μπορούσε για λίγο να τον αντικαταστήσει ο Μιχάλης…


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακούστηκε όσο κανείς άλλος πολιτικός μέσα στο 2015. Θα επιλέγαμε να τον ενσαρκώσει ο Μιχαήλ Άνθης.


Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα διαλέγαμε την ηθοποιό και σκηνοθέτηΚωνσταντίνα Νικολαϊδη, η οποία βέβαια και πιο ήρεμη είναι γενικά και πιο λεπτά χαρακτηριστικά έχει στο πρόσωπο της.



Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγάζει μια ευγένεια και έχει χιούμορ (έμεινε στην ιστορία του η ομιλία του στη βουλή για την Μπαρτσελόνα πριν αρχίσει βέβαια ν” ανακοινώνει τους νέους φόρους). Χιούμορ, ευγένεια διαθέτει φυσικά και ο Μελέτης Γεωργιάδης.



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδεολογικά σίγουρα δε συμπίπτει με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Ωστόσο έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παρουσιαστικό τους…



Και τους δύο θα μπορούσε να τους υποδυθεί ιδανικά ως δίδυμους αδερφούς ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον εξαίρετο ηθοποιό Γιώργο Κέντρο.



Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μπούκαρε καθημερινά σχεδόν με το έτσι θέλω καθημερινά στις οθόνες μας. Μας φέρει στο μυαλό εκείνους τους αυστηρούς ρόλους που κατά καιρούς έχει υποδυθεί τηλεοπτικά ο Χάρης Ρώμας.



Αλλο ένα πρόσωπο για το οποίο ακούγαμε και βλέπαμε συνεχώς πληροφορίες ήταν ο Μάρτιν Σουλτς. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκός επιτροπής (Κομισιόν) και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα μπορούσε να ενσαρκωθεί ιδανικά από τον Θέμη Πάνου.



Κάθε φορά που βλέπουμε την Κριστίν Λαγκάρντ στην τηλεόραση ένας χαρακτήρας μας έρχεται στο νου. Της Ντένης Μαρκορά, που υποδύθηκε η Ντίνα Κώνστα στους «Δύο ξένους».



Ο Γάλλος πρωθυπουργός Mανουέλ Βαλς φαίνεται ωραίος τύπος. Γι’ αυτό και ταιριάζει με τον εξαιρετικό σε κάθε του ρόλο Γεράσιμο Γεννατά.



Ο Ισπανός ευρωβουλευτής στην ομάδα των Πρασίνων Ερνεστ Μαραγκάλ, ο οποίος φέρνει πολύ σεΓιάννη Μποσταντζόγλου.



H σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα έχει καλλιτεχνική φυσιογνωμία. Το στιλ της παραπέμπει σε αρκετές Ελληνίδες ηθοποιούς, όπως η Βερόνικα Δαβάκη.



loading...