Πώς να αποφύγετε τον πονοκέφαλο από το κρασί στις γιορτές!

Αν και σεις ανήκετε στην ίδια κατηγορία με εμένα και ένα μόνο ποτήρι αλκοόλ μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο, τότε αυτό το άρθρο είναι για σας...
Ειδικά αυτές τις μέρες που το κρασί θα ρέει πιο εύκολα στο ποτήρι μας ας δούμε πώς θα ξεπεράσουμε τον πονοκέφαλο που ίσως μας δημιουργήσει!

Νερό: Είναι γνωστό πως το αλκοόλ μάς αφυδατώνει, οπότε όσο περισσότερο νερό τόσο καλύτερα! Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετό κάθε μέρα, αλλα ειδικότερα την μέρα εκείνη πριν το πάρτυ σας!

Κρασί: Αλλάξτε το! Αν προτιμάτε το έντονο κόκκινο αρχίστε να κλίνετε προς το λευκό ή το ροζέ, μιας και το πιο έντονο κρασί περιέχει περισσότερη τανίνη, συστατικό το οποίο συμβάλλει στην πρόκληση πονοκεφάλων!
Κατανάλωση: Αυτό είναι το προφανές, αλλά την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί μείνετε σταθερές στην απόφασή σας. Είναι πολύ εύκολο το ένα ποτήρι να γίνει δυο και τρια και πάει λέγοντας… Ειδικά αυτές τις χαρούμενες και γιορτινές μέρες!

Και ένα συστατικό που βοηθά την κατάσταση μετά, το μέλι: Η φρουκτόζη που περιέχει βοηθά τον οργανισμό μας να μεταβολίσει το αλκοόλ, οπότε την επόμενη φορά που θα νιώθετε το κεφάλι σας βαρύ από το κρασί δοκιμάστε μια γεμάτη κουταλιά μέλι!

Πηγή
loading...