Δείτε πως μπορείτε τα φτιάξετε σπιτικά Πακοτίνια

Βάσω Χουλιάρα, Λάρισα
ΥΛΙΚΑ
– 120 γρ. μαλακό βούτυρο
– 450 γρ. τυρί τσένταρ (τριμμένο)
– 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλάκι αλάτι
– ¼ του μικρού κουταλιού γλυκιά πάπρικα
– Λίγη μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί, το αλεύρι, λίγο αλάτι και λίγη μαγειρική σόδα. Ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου δημιουργηθεί μια αρκετά σφιχτή ζύμη, με υφή σαν εκείνης που χρησιμοποιούμε για τα κουλουράκια.
2. Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη. Έπειτα, με μαχαίρι την κόβουμε, δίνοντας της παραλληλόγραμμο σχήμα πάχους 5-7 εκατοστών. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μικρά σπίρτα-ζύμης πάχους περίπου μισού εκατοστού. (βάλτε στο μυαλό σας το μέγεθος και το πάχος από τα κλασσικά πακοτίνια της αγοράς). Τέλος, πασπαλίζουμε τα κομμάτια ζύμης με πάπρικα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε τα σπιτικά σνακς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αρκετά τραγανά. Θα τους ενθουσιάσετε όλους!
Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε σνακς από τυρί σε όποιο άλλο σχήμα σας αρέσει χρησιμοποιώντας κουπ πατ της αγοράς ή να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Είναι ιδανικά για παιδικά πάρτι και μπουφέδες. Με τον τρόπο αυτό, ξέρετε ακριβώς τι τρώνε τα παιδιά σας.
loading...