Χάσε γρήγορα βάρος τρώγοντας πρωινό: Οι τέλειοι συνδυασμοί τροφών

Χάσε γρήγορα βάρος τρώγοντας πρωινό: Οι τέλειοι συνδυασμοί τροφών

Πρωινό. Η ελληνική παράδοση το θέλει ως βασικό γεύμα της ημέρας. Με το πέρασμα του χρόνου και με τους ρυθμούς της ζωής να τρέχουν ιλιγγιωδώς, πολλές φορές παρακάμπτεται.

Eτυμολογικά, breakfast θα πει «διακόπτω τη νηστεία» (break the fast). Έτσι, λοιπόν, το πρωινό είναι το γεύμα που δίνει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει μετά την απουσία τροφών κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Όταν, μάλιστα, γίνεται ο σωστός συνδυασμός τροφών, τότε γίνεται σύμμαχος για την υγεία μας. Ένα πρωινό – θερμιδική βόμβα με κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι επιβαρύνει τον οργανισμό μας.

Οι διατροφολόγοι Stephanie Clarke και Willow Jarosh αναφέρουν στο popsugar.com τον τέλειο συνδυασμό τροφών αν θέλεις να χάσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου.

Θερμίδες: Οι θερμίδες θα πρέπει να είναι 300 με 400. Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, οι θερμίδες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 350. Αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου, φρόντισε οι θερμίδες να μην ξεπερνούν τις 400.

Λίπη: 10 με 15 γραμμάρια, δηλαδή 30% - 35% του συνολικού πρωινού γεύματος είναι μια καλή αναλογία σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Αυτό το ποσοστό δεν θα πρέπει να προέλθει από συνδυασμό πχ. Μπέικον και τυριού, αλλά από τροφές όπως το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο.




Yδατάνθρακες: 45% - 55% του πρωινού γεύματος θα πρέπει να είναι υδατάνθρακες. Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να αποφύγεις τροφές όπως λευκό αλεύρι (ψωμί, κουλουράκια, τσουρέκι, κριτσίνια). Προτίμησε τροφές ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

Πρωτεΐνες: 15% με 20% του πρωινού θα πρέπει να είναι πρωτείνες σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Οι πρωτεΐνες θα δημιουργήσουν το αίσθημα κορεσμού και δεν θα πεινάσεις τόσο εύκολα κατά την διάρκεια της ημέρας. 20 γραμμάρια πρωτεινών για πρωινό θα βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους. Αυγά, γαλακτοκομικά προιόντα, ξηροί καρποί είναι οι τροφές που καλό θα ήταν να επιλέξεις.

loading...