Κέικ με γιαούρτι και αυγά

Κέικ με γιαούρτι και αυγά

Το πιο νόστιμο και αφράτο κέηκ που έχετε ποτέ ονειρευτεί.
Υλικά
  • 125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 225 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 110 γραμμάρια βούτυρο 
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
  • Σε μια λεκάνη χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσουν –Προσθέστε το γιαούρτι
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το μέσα, ανακατέψτε απαλά
  • Ρίξτε τη βανίλια
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε τα κι αυτά σιγά σιγά, ανακατέψτε απαλά
  • Κάντε τα ασπράδια μαρέγκα βάζοντας μέσα μια πρέζα αλάτι –Να γίνουν αφράτα 
  • Προσθέστε τα σιγά σιγά στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε το κέηκ για 30-35 λεπτά
  • Βάλτε το σε σχάρα για να κρυώσει και μπορείτε, όταν κρυώσει, από πάνω, να βάλετε ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.

loading...